Μηχανική: Διεκδικεί από το Δημόσιο 14 εκατ. ευρώ 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μηχανική: Διεκδικεί από το Δημόσιο 14 εκατ. ευρώ 
Περιλαμβάνονται και οι οφειλές για τα δύο τμήματα του αυτοκινητόδρομου Πατρών- Πύργου που έχει αναλάβει.

Το πόσο των 14 εκατ. ευρώ αγγίζουν οι οφειλές του Δημοσίου προς τις εταιρείες Μηχανική και της συνεργαζόμενη μαζί της GD Infrastutture, σύμφωνα με ενημέρωση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Ο κ. Εμφιετζόγλου που βρίσκεται σε διαρκή κόντρα με το υπουργείο Υποδομών αναφέρει ότι στις δύο εταιρείες συμφερόντων του το δημόσιο χρωστάει το συνολικό ποσό των 13.940.402 ευρώ.

Στο συγκεκριμένο ποσό περιλαμβάνονται και οι οφειλές για τα δύο τμήματα του αυτοκινητόδρομου Πατρών- Πύργου που έχει αναλάβει με 4.422.652 ευρώ για το τμήμα 6 και 2.935.000 ευρώ για το τμήμα 8. Ακόμη 4.184.00 ευρώ διεκδικεί για το σιδηροδρομικό έργο: Ψαθόπυργος – Ρίο και 2.398.750 ευρώ για το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου.

Και προσφυγές

Ο επικεφαλής της Μηχανικής ζητά απαντήσεις για τους λόγους της άρνησης των πληρωμών ενώ αναρωτιέται αν η ίδια πρακτική ισχύει και για άλλες κατασκευαστικές εταιρείες. Υπενθυμίζεται ότι η GD Infrastutture έχει στραφεί και κατά της απόφασης του υπουργείου να ακυρώσει τον διαγωνισμό – σκούπα του Άκτιο – Αμβρακία με τη υπόθεση να εξετάζεται τις επόμενες ημέρες από την Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider