Ξεκινά τον Φεβρουάριο η κατασκευή της νέας προβλήτας κρουαζιέρας στον Πειραιά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινά τον Φεβρουάριο η κατασκευή της νέας προβλήτας κρουαζιέρας στον Πειραιά
Θα δημιουργηθούν δύο θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων «νέας γενιάς» μήκους μεγαλύτερου των 280μ.

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής της νέας προβλήτας κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Ένα έργο, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, το οποίο θα ενισχύσει τη θέση του μεγαλύτερου λιμανιού ως «home port» κρουαζιέρας.

Όπως σημειώθηκε κατά τη συνάντηση της διοίκησης του ΟΛΠ με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατασκευής της νέας προβλήτας είναι 32 μήνες. Σημειώνεται πως το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 7 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Το έργο αφορά στην επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά προς τα νότια, ώστε να δημιουργηθούν δύο θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων «νέας γενιάς» μήκους μεγαλύτερου των 280μ. Περιλαμβάνει την κατασκευή επέκτασης συνολικού εμβαδού 150.000 τμ καθώς και των απαιτούμενων δικτύων απορροής υδάτων, οπτικών ινών και παροχής ρεύματος και νερού.

Με αφορμή τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα που εξασφαλίζουν την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική και δημιουργούν νέες προοπτικές σε σημαντικούς πυλώνες της Ελληνικής Οικονομίας όπως είναι η κρουαζιέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider