Πωλούνται σπίτια με 1 ευρώ σε 11 πόλεις στην Ιταλία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πωλούνται σπίτια με 1 ευρώ σε 11 πόλεις στην Ιταλία
Δείτε σε ποιες πόλεις της Ιταλίας πωλούνται ολόκληρα σπίτια με μόλις 1 ευρώ.

Την ώρα που οι τιμές των ακινήτων στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται σε άνοδο, στην Ιταλία υπάρχουν 11 πόλεις που προσφέρουν σπίτια με μόλις 1 ευρώ.

Σύμφωνα με το CNN, υπάρχουν ακόμα πολλά σπίτια αξίας 1 ευρώ που πωλούνται κατά μήκος της Ιταλίας και ψάχνουν νέους ενοίκους. Η είδηση των «οικονομικών» σπιτιών που χρήζουν ανακαίνισης έγινε viral στις αρχές του 2019 και ήδη πολλά σπίτια απέκτησαν νέους ιδιοκτήτες και ζωή.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του CNN, ήδη έχουν προχωρήσει οι εργασίες σε πολλά από τα σπίτια που πωλήθηκαν έναντι 1 ευρώ στην Ιταλία.

Να θυμήσουμε πως, οι νέοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δεσμευθούν πως θα κάνουν κάποια ανακαίνιση στα σπίτια τους για ένα ελάχιστο κόστος των 15.000 ευρώ, εντός τριών ετών από την αγορά του ακινήτου. Θα χρειαστεί επίσης να καταβάλουν εγγύηση μεταξύ 2.000 ευρώ και 5.000 ευρώ, η ​​οποία όμως επιστρέφεται μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης.

Δείτε τις 11 πόλεις που ψάχνουν αγοραστές για σπίτια του 1 ευρώ, σύμφωνα με το CNN:

α

Το χωριό Γκάνγκι βρίσκεται στη Σικελία, κοντά στο Παλέρμο και έχει θέα το ηφαίστειο Έτνα!

Περισσότερα από 160 παλιά ακίνητα έχουν ήδη πουληθεί και ανακαινιστεί, ενώ υπάρχουν ακόμα 15 σπίτια διαθέσιμα προς πώληση.

Τοποθετημένο στην ορεινή περιοχή της Σαρδηνίας, το Ογιολάι είναι διάσημο για το φημισμένο τυρί της περιοχής «Casu Fiore Sardo».

Μέχρι στιγμής, έχουν πουληθεί δέκα ακίνητα αξίας 1 ευρώ και υπάρχουν ακόμα μερικά διαθέσιμα.

Η Μπιβόνα είναι μία από τις πιο πρόσφατες πόλεις που προσφέρουν ακίνητα με αντίτιμο 1 ευρώ, ενώ προσφέρει και φορολογικά κίνητρα στους υποψήφιους νέους κατοίκους. 

Η Καμαράτα είναι ίσως η καλύτερη προσφορά για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «αγοράσουν» τα ακίνητα εντελώς δωρεάν, ενώ θα πάρουν και bonus 1.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο μωρό.

Κοντά στη Νάπολη, αυτή η πόλη έχει περί τους 1.000 μόνιμους κατοίκους. Μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περί τα 30 ακίνητα αξίας 1 ευρώ και η αλλαγή είναι ήδη ορατή στην οικονομία της περιοχής. 

Η πόλη βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ελβετία και εκτός από τη «φιλική» τιμή του 1 ευρώ για τα ακίνητα, οι Αρχές προσφέρουν επίσης 1.000 ευρώ για κάφε νέο παιδί που γεννιέται στην πόλη και ακόμα 2.000 ευρώ για όποιον ξεκινήσει μία νέα επιχείρηση με έδρα την Μποργκομετζαβάλε.

Αυτή είναι η πόλη της Σικελίας που έγινε viral και έκανε γνωστά τα ακίνητα του 1 ευρώ σε όλο τον κόσμο. Όμως η μεγάλη ζήτηση που υπήρξε έφερε και άνοδο των τιμών. 

Μόλις ένα σπίτι πουλήθηκε για 1 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα τέθηκαν σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης τα 25.000 δολάρια!

Όμως ένα χρόνο αργότερα, μερικά ακόμα ακίνητα «βγήκαν» προς πώληση έναντι 1 ευρώ. 

Έχουν μείνει 9 διαθέσιμα ακίνητα προς πώληση στην τιμή του 1 ευρώ στην πόλη Νούλβι, στη Σαρδηνία, όμως σύμφωνα με εκπρόσωπο του τοπικού συμβουλίου, σύντομα θα βγουν εκτός αγοράς. 

Δύο ακίνητα αξίας 1 ευρώ έχουν πουληθεί στην πόλη Καντιάνο, στην κεντρική Ιταλία, όμως υπάρχουν ακόμα ορισμένα ιστορικά κτήρια στο κέντρο του χωριού που ψάχνουν αγοραστές. 

Ένα από αυτά είναι ένα παλάτι (palazzo) που χρειάζεται περί τα 120.000 ευρώ για την ανακαίνιση του. 

Η προσπάθεια της κοινότητας Φαμπρίτσε ντι Βερτζεμόλι να βρουν νέους ιδιοκτήτες για τα παραμελημένα ακίνητα της περιοχής ξεκίνησε το 2006, όμως έχουν πουληθεί μόλις 8 ακίνητα, μέχρι στιγμής. 

Η περιοχή είναι απρόσιτη και διαθέτει ελάχιστες υποδομές και για αυτό το λόγο δεν έχει υπάρξει έντονο ενδιαφέρον. Όμως για τον ίδιο λόγο οι υποψήφιοι νέοι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από «επιστροφή» του 60% του συνολικού κόστους της ανακαίνισης, με κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέσα στο 2019 πουλήθηκαν συνολικά 125 σπίτια αξίας 1 ευρώ έκαστο στη σικελική πόλη Μουσομέλι και υπάρχουν ακόμα 50 ακίνητα διαθέσιμα προς πώληση, σύμφωνα με το CNN.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:29

Ελληνικός Χρυσός: Μετρήσιμη δημιουργία κοινωνικής αξίας για όλους

10:26

Netcompany: Ολοκληρώνεται το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Δικαιοσύνης

10:22

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία παρέμεινε στο 2,8% τον Μάιο, κάτω από τις προβλέψεις

10:18

Bloomberg: Τα 14 άρθρα της συμφωνίας ΗΠΑ - Ιράν, τι προβλέπεται για Ορμούζ, πυρηνικά

10:14

Eurobank Equities: Η Alpha Bank παίρνει τη θέση της Πειραιώς στα top picks

10:04

Τη νέα ταυτότητα της Ίου «αποκαλύπτει» η βρετανική εφημερίδα The Times​​​​​​​

09:55

Βρετανία: Προειδοποιητικά πυρά ρωσικού πολεμικού πλοίου κατά θαλαμηγού στη Μάγχη

09:40

Λίβανος: Νέα πλήγματα του Ισραήλ εναντίον στόχων στο νότιο τμήμα της χώρας

09:23

Ιράν: Η συμφωνία με τις ΗΠΑ περιλαμβάνει ένα ταμείο 300 δισ. δολαρίων για επενδύσεις

09:19

Περού: Αναβαθμίζεται σε «ισχυρή» η ένταση του Ελ Νίνιο που αναμένεται έως τον Σεπτέμβριο

09:08

Συμφωνία Βολιβίας-ΗΠΑ για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών - Η πρώτη μετά από σχεδόν 20 χρόνια

08:59

Τρίτη διεθνής διάσκεψη του Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας στην Κύπρο

08:54

AWS: Ανοίγει τον Ιούλιο το Local Zone - Εξετάζει νέες επενδύσεις στη χώρα

08:50

Ιρανικά δεξαμενόπλοια στο Ορμούζ πριν τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ

08:42

Πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν: Το μυστικό που κράτησε το πετρέλαιο μακριά από τα 200 δολάρια

08:40

Η G7 αναγγέλλει σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία εξαιτίας του πολέμου

08:25

Πόσα είναι ένα τρισ. δολάρια;

08:20

Στον «αέρα» η νέα πλατφόρμα PosoKanei - Πώς θα γίνεται η σύγκριση τιμών

08:15

Bain: Γιατί η ζήτηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο δεν καταρρέει όπως αναμενόταν

08:04

Ελληνικό: «Ψήνεται» συμφωνία Lamda - Περιφέρειας Αττικής για μίσθωση (χρήση) του sports park

07:51

Έρχονται προσφορές για τη mega ΣΔΙΤ 765 εκατ. των νέων Φυλακών Ασπροπύργου - «Πράσινο» από ΥΠΕΝ

07:42

ΑΔΜΗΕ: Η ΑΜΚ «όχημα» για νέα αναπτυξιακή τροχιά - Πως θα μοιραστεί το 1 δισ. - «Αισιοδοξία» για GSI

07:33

«Προσωπική διαφορά» στο Δημόσιο: Ποιοι κερδίζουν έως 300 ευρώ και πώς αλλάζει ο μισθός τους

07:26

Οι έμποροι του τζάμπα στο στόχαστρο του Κυριάκου - Η «Κοινωνική Συμφωνία» πάει Βρυξέλλες - Το καλόπιασμα Φάμελλου στον Τσίπρα

07:18

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Επενδύσεις 5 δισ. με αιχμή τις Παραχωρήσεις - Πώς προχωρούν μεγάλα projects

07:10

Νέα ευκαιρία σε 1,5 εκατ. οφειλέτες - Ποιοι μπαίνουν στις 72 δόσεις

07:04

Τα γενέθλια με ρεκόρ της Πειραιώς - Οι ψίθυροι για τις κατασκευές - Η ορμή του ΑΔΜΗΕ

23:57

Πάπας Λέων: «Ας ελπίσουμε ο πόλεμος να τελείωσε πραγματικά»

23:42

Πεζεσκιάν: Η Τεχεράνη δεν πρέπει να αφήσει αυτήν την ευκαιρία «ανεκμετάλλευτη»

23:33

Χεζμπολάχ: Το Ιράν δεν θα υπογράψει οριστική συμφωνία εάν το Ισραήλ δεν αποσύρει τα στρατεύματά του από τον Λίβανο


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider