Πωλούνται σπίτια με 1 ευρώ σε 11 πόλεις στην Ιταλία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πωλούνται σπίτια με 1 ευρώ σε 11 πόλεις στην Ιταλία
Δείτε σε ποιες πόλεις της Ιταλίας πωλούνται ολόκληρα σπίτια με μόλις 1 ευρώ.

Την ώρα που οι τιμές των ακινήτων στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται σε άνοδο, στην Ιταλία υπάρχουν 11 πόλεις που προσφέρουν σπίτια με μόλις 1 ευρώ.

Σύμφωνα με το CNN, υπάρχουν ακόμα πολλά σπίτια αξίας 1 ευρώ που πωλούνται κατά μήκος της Ιταλίας και ψάχνουν νέους ενοίκους. Η είδηση των «οικονομικών» σπιτιών που χρήζουν ανακαίνισης έγινε viral στις αρχές του 2019 και ήδη πολλά σπίτια απέκτησαν νέους ιδιοκτήτες και ζωή.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του CNN, ήδη έχουν προχωρήσει οι εργασίες σε πολλά από τα σπίτια που πωλήθηκαν έναντι 1 ευρώ στην Ιταλία.

Να θυμήσουμε πως, οι νέοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δεσμευθούν πως θα κάνουν κάποια ανακαίνιση στα σπίτια τους για ένα ελάχιστο κόστος των 15.000 ευρώ, εντός τριών ετών από την αγορά του ακινήτου. Θα χρειαστεί επίσης να καταβάλουν εγγύηση μεταξύ 2.000 ευρώ και 5.000 ευρώ, η ​​οποία όμως επιστρέφεται μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης.

Δείτε τις 11 πόλεις που ψάχνουν αγοραστές για σπίτια του 1 ευρώ, σύμφωνα με το CNN:

α

Το χωριό Γκάνγκι βρίσκεται στη Σικελία, κοντά στο Παλέρμο και έχει θέα το ηφαίστειο Έτνα!

Περισσότερα από 160 παλιά ακίνητα έχουν ήδη πουληθεί και ανακαινιστεί, ενώ υπάρχουν ακόμα 15 σπίτια διαθέσιμα προς πώληση.

Τοποθετημένο στην ορεινή περιοχή της Σαρδηνίας, το Ογιολάι είναι διάσημο για το φημισμένο τυρί της περιοχής «Casu Fiore Sardo».

Μέχρι στιγμής, έχουν πουληθεί δέκα ακίνητα αξίας 1 ευρώ και υπάρχουν ακόμα μερικά διαθέσιμα.

Η Μπιβόνα είναι μία από τις πιο πρόσφατες πόλεις που προσφέρουν ακίνητα με αντίτιμο 1 ευρώ, ενώ προσφέρει και φορολογικά κίνητρα στους υποψήφιους νέους κατοίκους. 

Η Καμαράτα είναι ίσως η καλύτερη προσφορά για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «αγοράσουν» τα ακίνητα εντελώς δωρεάν, ενώ θα πάρουν και bonus 1.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο μωρό.

Κοντά στη Νάπολη, αυτή η πόλη έχει περί τους 1.000 μόνιμους κατοίκους. Μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περί τα 30 ακίνητα αξίας 1 ευρώ και η αλλαγή είναι ήδη ορατή στην οικονομία της περιοχής. 

Η πόλη βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ελβετία και εκτός από τη «φιλική» τιμή του 1 ευρώ για τα ακίνητα, οι Αρχές προσφέρουν επίσης 1.000 ευρώ για κάφε νέο παιδί που γεννιέται στην πόλη και ακόμα 2.000 ευρώ για όποιον ξεκινήσει μία νέα επιχείρηση με έδρα την Μποργκομετζαβάλε.

Αυτή είναι η πόλη της Σικελίας που έγινε viral και έκανε γνωστά τα ακίνητα του 1 ευρώ σε όλο τον κόσμο. Όμως η μεγάλη ζήτηση που υπήρξε έφερε και άνοδο των τιμών. 

Μόλις ένα σπίτι πουλήθηκε για 1 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα τέθηκαν σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης τα 25.000 δολάρια!

Όμως ένα χρόνο αργότερα, μερικά ακόμα ακίνητα «βγήκαν» προς πώληση έναντι 1 ευρώ. 

Έχουν μείνει 9 διαθέσιμα ακίνητα προς πώληση στην τιμή του 1 ευρώ στην πόλη Νούλβι, στη Σαρδηνία, όμως σύμφωνα με εκπρόσωπο του τοπικού συμβουλίου, σύντομα θα βγουν εκτός αγοράς. 

Δύο ακίνητα αξίας 1 ευρώ έχουν πουληθεί στην πόλη Καντιάνο, στην κεντρική Ιταλία, όμως υπάρχουν ακόμα ορισμένα ιστορικά κτήρια στο κέντρο του χωριού που ψάχνουν αγοραστές. 

Ένα από αυτά είναι ένα παλάτι (palazzo) που χρειάζεται περί τα 120.000 ευρώ για την ανακαίνιση του. 

Η προσπάθεια της κοινότητας Φαμπρίτσε ντι Βερτζεμόλι να βρουν νέους ιδιοκτήτες για τα παραμελημένα ακίνητα της περιοχής ξεκίνησε το 2006, όμως έχουν πουληθεί μόλις 8 ακίνητα, μέχρι στιγμής. 

Η περιοχή είναι απρόσιτη και διαθέτει ελάχιστες υποδομές και για αυτό το λόγο δεν έχει υπάρξει έντονο ενδιαφέρον. Όμως για τον ίδιο λόγο οι υποψήφιοι νέοι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από «επιστροφή» του 60% του συνολικού κόστους της ανακαίνισης, με κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέσα στο 2019 πουλήθηκαν συνολικά 125 σπίτια αξίας 1 ευρώ έκαστο στη σικελική πόλη Μουσομέλι και υπάρχουν ακόμα 50 ακίνητα διαθέσιμα προς πώληση, σύμφωνα με το CNN.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:57

Σχέδιο «κατεβάστε τον διακόπτη» στο Δημόσιο - Τι ζητούν οι Βρυξέλλες 

07:51

Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία

07:44

ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ: Τι αλλάζει σε προσλήψεις προσωπικού και επιλογή γενικών διευθυντών

07:41

Η «καταιγίδα» ΟΠΕΚΕΠΕ, το «βαθύ κράτος» και το μήνυμα Μητσοτάκη

07:34

Στενά του Ορμούζ, ακριβό ράφι: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή χτυπά το πιάτο του Έλληνα

07:25

Fuel Pass: Ξεκινούν οι αιτήσεις - Η επιδότηση έως 60 ευρώ και η διαδικασία βήμα-βήμα

07:15

«Ανάχωμα» οι υψηλές μερισματικές αποδόσεις για τις τράπεζες

07:08

Fuel… εξαερωμένο - Πιέσεις στην ανάπτυξη - Τι συμβαίνει με τις προμήθειες;

23:58

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας UNESCO GHE – Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

23:28

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στη Σάμο

23:14

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης στοχοποίησαν πετροχημικές εγκαταστάσεις στον Κόλπο

22:47

Χαρδαλιάς: Το Παιδικό Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας είναι πλέον θεσμός

22:18

Κίνα: Εκτέλεση ενός Γάλλου πολίτη για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών

22:06

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κεφαλογιάννης, Σκρέκας ζητούν άρση της βουλευτικής τους ασυλίας

21:46

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 2.900 οι παραβάσεις του ΚΟΚ στην Κεντρική Μακεδονία τον Μάρτιο

21:18

Δύο συλλήψεις σε Καβάλα και Έβρο για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών

20:58

Το Πεκίνο ζητά κατάπαυση του πυρός στο Ιράν και διευθέτηση της κρίσης μέσω διαπραγματεύσεων

20:51

Το Κίεβο δηλώνει ότι «δεν έχει καμία σχέση» με τα εκρηκτικά που βρέθηκαν σε αγωγό φυσικού αερίου στη Σερβία

20:40

Λαβρόφ: Προτρέπει τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τα τελεσίγραφα στο Ιράν

20:31

Ιράν: Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου προειδοποιεί τον Τραμπ ότι η περιοχή θα αναφλεγεί εξαιτίας του

20:19

Λέσβος: Οι τυροκομικές επιχειρήσεις ανακοίνωσαν την διακοπή λειτουργίας τους στις 8/4

20:10

Μεσανατολικό: Η Χαμάς απορρίπτει τις εκκλήσεις για αφοπλισμό της

20:04

Λίβανος: Έντεκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Χαρφάτα και τη Τζνα

19:51

Λιβανός: Δεν έχω συμμετάσχει στην τέλεση οιασδήποτε αξιόποινης πράξης

19:45

Ισραήλ: Τέσσερις τραυματίες από ιρανικό πυραυλικό πλήγμα σε πολυκατοικία στη Χάιφα

19:10

Αναδίπλωση από την Παγκόσμια Τράπεζα – Κλείνει το «μάτι» στον κρατικό παρεμβατισμό

18:50

Τραμπ: Θέτει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη στον ρόλο των ΗΠΑ ως εγγυητή της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας

18:30

Κίνα: Επιθυμεί τη συνέχιση της συνεργασίας με τη Μόσχα στον ΟΗΕ για αποκλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή

18:05

Ιράκ: Ευχαριστεί την Τεχεράνη για τη διέλευση ιρακινών πετρελαϊκών τάνκερ από τα Στενά του Χορμούζ

17:25

«Άρχοντας των δακτυλιδιών» ξανά ο Πετρούνιας - Χρυσός στο Κάιρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider