Πωλούνται σπίτια με 1 ευρώ σε 11 πόλεις στην Ιταλία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πωλούνται σπίτια με 1 ευρώ σε 11 πόλεις στην Ιταλία
Δείτε σε ποιες πόλεις της Ιταλίας πωλούνται ολόκληρα σπίτια με μόλις 1 ευρώ.

Την ώρα που οι τιμές των ακινήτων στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται σε άνοδο, στην Ιταλία υπάρχουν 11 πόλεις που προσφέρουν σπίτια με μόλις 1 ευρώ.

Σύμφωνα με το CNN, υπάρχουν ακόμα πολλά σπίτια αξίας 1 ευρώ που πωλούνται κατά μήκος της Ιταλίας και ψάχνουν νέους ενοίκους. Η είδηση των «οικονομικών» σπιτιών που χρήζουν ανακαίνισης έγινε viral στις αρχές του 2019 και ήδη πολλά σπίτια απέκτησαν νέους ιδιοκτήτες και ζωή.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του CNN, ήδη έχουν προχωρήσει οι εργασίες σε πολλά από τα σπίτια που πωλήθηκαν έναντι 1 ευρώ στην Ιταλία.

Να θυμήσουμε πως, οι νέοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δεσμευθούν πως θα κάνουν κάποια ανακαίνιση στα σπίτια τους για ένα ελάχιστο κόστος των 15.000 ευρώ, εντός τριών ετών από την αγορά του ακινήτου. Θα χρειαστεί επίσης να καταβάλουν εγγύηση μεταξύ 2.000 ευρώ και 5.000 ευρώ, η ​​οποία όμως επιστρέφεται μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης.

Δείτε τις 11 πόλεις που ψάχνουν αγοραστές για σπίτια του 1 ευρώ, σύμφωνα με το CNN:

α

Το χωριό Γκάνγκι βρίσκεται στη Σικελία, κοντά στο Παλέρμο και έχει θέα το ηφαίστειο Έτνα!

Περισσότερα από 160 παλιά ακίνητα έχουν ήδη πουληθεί και ανακαινιστεί, ενώ υπάρχουν ακόμα 15 σπίτια διαθέσιμα προς πώληση.

Τοποθετημένο στην ορεινή περιοχή της Σαρδηνίας, το Ογιολάι είναι διάσημο για το φημισμένο τυρί της περιοχής «Casu Fiore Sardo».

Μέχρι στιγμής, έχουν πουληθεί δέκα ακίνητα αξίας 1 ευρώ και υπάρχουν ακόμα μερικά διαθέσιμα.

Η Μπιβόνα είναι μία από τις πιο πρόσφατες πόλεις που προσφέρουν ακίνητα με αντίτιμο 1 ευρώ, ενώ προσφέρει και φορολογικά κίνητρα στους υποψήφιους νέους κατοίκους. 

Η Καμαράτα είναι ίσως η καλύτερη προσφορά για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «αγοράσουν» τα ακίνητα εντελώς δωρεάν, ενώ θα πάρουν και bonus 1.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο μωρό.

Κοντά στη Νάπολη, αυτή η πόλη έχει περί τους 1.000 μόνιμους κατοίκους. Μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περί τα 30 ακίνητα αξίας 1 ευρώ και η αλλαγή είναι ήδη ορατή στην οικονομία της περιοχής. 

Η πόλη βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ελβετία και εκτός από τη «φιλική» τιμή του 1 ευρώ για τα ακίνητα, οι Αρχές προσφέρουν επίσης 1.000 ευρώ για κάφε νέο παιδί που γεννιέται στην πόλη και ακόμα 2.000 ευρώ για όποιον ξεκινήσει μία νέα επιχείρηση με έδρα την Μποργκομετζαβάλε.

Αυτή είναι η πόλη της Σικελίας που έγινε viral και έκανε γνωστά τα ακίνητα του 1 ευρώ σε όλο τον κόσμο. Όμως η μεγάλη ζήτηση που υπήρξε έφερε και άνοδο των τιμών. 

Μόλις ένα σπίτι πουλήθηκε για 1 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα τέθηκαν σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης τα 25.000 δολάρια!

Όμως ένα χρόνο αργότερα, μερικά ακόμα ακίνητα «βγήκαν» προς πώληση έναντι 1 ευρώ. 

Έχουν μείνει 9 διαθέσιμα ακίνητα προς πώληση στην τιμή του 1 ευρώ στην πόλη Νούλβι, στη Σαρδηνία, όμως σύμφωνα με εκπρόσωπο του τοπικού συμβουλίου, σύντομα θα βγουν εκτός αγοράς. 

Δύο ακίνητα αξίας 1 ευρώ έχουν πουληθεί στην πόλη Καντιάνο, στην κεντρική Ιταλία, όμως υπάρχουν ακόμα ορισμένα ιστορικά κτήρια στο κέντρο του χωριού που ψάχνουν αγοραστές. 

Ένα από αυτά είναι ένα παλάτι (palazzo) που χρειάζεται περί τα 120.000 ευρώ για την ανακαίνιση του. 

Η προσπάθεια της κοινότητας Φαμπρίτσε ντι Βερτζεμόλι να βρουν νέους ιδιοκτήτες για τα παραμελημένα ακίνητα της περιοχής ξεκίνησε το 2006, όμως έχουν πουληθεί μόλις 8 ακίνητα, μέχρι στιγμής. 

Η περιοχή είναι απρόσιτη και διαθέτει ελάχιστες υποδομές και για αυτό το λόγο δεν έχει υπάρξει έντονο ενδιαφέρον. Όμως για τον ίδιο λόγο οι υποψήφιοι νέοι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από «επιστροφή» του 60% του συνολικού κόστους της ανακαίνισης, με κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέσα στο 2019 πουλήθηκαν συνολικά 125 σπίτια αξίας 1 ευρώ έκαστο στη σικελική πόλη Μουσομέλι και υπάρχουν ακόμα 50 ακίνητα διαθέσιμα προς πώληση, σύμφωνα με το CNN.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:48

Ο Τραμπ καλείται να καταβάλει 5,8 εκατ. δολ. στην Ε. Τζιν Κάρολ για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση

21:16

Νίκη Κεραμέως: Πρόσθετοι ωφελούμενοι από τη ρύθμιση για τις συντάξεις χηρείας

21:11

Πρακτικά Fed: Διχασμός για την πορεία των επιτοκίων – Ανοιχτά όλα τα σενάρια για τη νομισματική πολιτική

20:54

Ερντογάν σε Μητσοτάκη για F-35: «Δεν έπρεπε να κάνει το λάθος του Νετανιάχου»

20:44

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αποσύρει τη Συρία από τον κατάλογο των χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία

20:35

Μελόνι μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Ενότητα της Δύσης και συνέχιση της στήριξης στην Ουκρανία

20:32

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας εξαίρει τις «πολύ θετικές» σχέσεις με τις ΗΠΑ

20:21

Μερτς: Νωρίτερα από το προγραμματισμένο θα φτάσει η Γερμανία το 5% στις αμυντικές δαπάνες

20:13

Απαγορεύει τις εξαγωγές ντίζελ η Ρωσία - Πούτιν: Έχουμε από τα ισχυρότερα ενεργειακά συστήματα

20:11

«Αχίλλειος πτέρνα» της Ευρώπης οι κρίσιμες πρώτες ύλες

19:57

Κλυδωνισμοί στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις απειλές Τραμπ κατά του Ιράν

19:50

Τραμπ: Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για τα F-35 στην Τουρκία - Νέο μήνυμα για Ιράν

19:41

Πενταετές ομόλογο Seanergy: Δύο φορές υπερκάλυψη - Άντλησε 100 εκατ. ευρώ

19:32

Θεοδωρικάκος: Να υπερβούμε την κομματική αντιπαράθεση σε θέματα προστασίας καταναλωτών

19:20

Ταχιάος: «Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στο παράπλευρο δίκτυο του Πάτρα – Πύργος»

19:08

Δούρος: Πλήρης κάλυψη της ΑΜΚ των 3 εκατ. ευρώ

18:55

Μητσοτάκης στο A Haber: Η μόνη διαφορά Ελλάδος - Τουρκίας η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών

18:43

Βουλή: Στην Ολομέλεια το ν/σ για κύρωση Παραχώρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας

18:30

Χατζηδάκης στον Economist: Ψέματα και ασχετοσύνη θα πάνε την Ελλάδα πίσω - 8 στόχοι για το 2030

18:19

Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Νοτοπούλου

18:07

Ρούτε: Πιο ενωμένο από ποτέ το ΝΑΤΟ - Ζήτημα ΗΠΑ και Τουρκίας οι S-400

17:55

«Ωστικό κύμα» από τη Μέση Ανατολή στο ταμπλό του ΧΑ - Πτώση 2,1% για τον Γενικό Δείκτη

17:42

Κικίλιας: «Αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών ο νέος Επιβατικός Σταθμός»

17:32

Μακρόν: Οι συνομιλίες ΗΠΑ με Ιράν θα συνεχιστούν - Δεν μας εξέφρασε παράπονα ο Τραμπ

17:21

Νέες απώλειες στη Wall Street μετά τις απειλές Τραμπ κατά Ιράν

17:10

Μητσοτάκης: Το 2027 Έλληνες πιλότοι θα εκπαιδεύονται στα F-35 - Υπάρχουν νομικά εμπόδια για να τα πάρει η Τουρκία

16:56

Κεραμέως για συντάξεις χηρείας: «Συνεχίζουμε να αποκαθιστούμε κοινωνικές αδικίες του παρελθόντος»

16:42

Κοινή διακήρυξη ΝΑΤΟ: Εξοπλιστικά άνω των 50 δισ. δολαρίων - «Ακλόνητη» δέσμευση στο Άρθρο 5

16:42

Βενεζουέλα: Μητέρα διατήρησε στη ζωή τα τρία παιδιά της επί 11 ημέρες κάτω από τα συντρίμμια

16:31

Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Θα χτυπήσουμε σκληρά απόψε το Ιράν» - «Ναι» για Patriot στην Ουκρανία


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider