Πωλούνται σπίτια με 1 ευρώ σε 11 πόλεις στην Ιταλία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πωλούνται σπίτια με 1 ευρώ σε 11 πόλεις στην Ιταλία
Δείτε σε ποιες πόλεις της Ιταλίας πωλούνται ολόκληρα σπίτια με μόλις 1 ευρώ.

Την ώρα που οι τιμές των ακινήτων στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται σε άνοδο, στην Ιταλία υπάρχουν 11 πόλεις που προσφέρουν σπίτια με μόλις 1 ευρώ.

Σύμφωνα με το CNN, υπάρχουν ακόμα πολλά σπίτια αξίας 1 ευρώ που πωλούνται κατά μήκος της Ιταλίας και ψάχνουν νέους ενοίκους. Η είδηση των «οικονομικών» σπιτιών που χρήζουν ανακαίνισης έγινε viral στις αρχές του 2019 και ήδη πολλά σπίτια απέκτησαν νέους ιδιοκτήτες και ζωή.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του CNN, ήδη έχουν προχωρήσει οι εργασίες σε πολλά από τα σπίτια που πωλήθηκαν έναντι 1 ευρώ στην Ιταλία.

Να θυμήσουμε πως, οι νέοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δεσμευθούν πως θα κάνουν κάποια ανακαίνιση στα σπίτια τους για ένα ελάχιστο κόστος των 15.000 ευρώ, εντός τριών ετών από την αγορά του ακινήτου. Θα χρειαστεί επίσης να καταβάλουν εγγύηση μεταξύ 2.000 ευρώ και 5.000 ευρώ, η ​​οποία όμως επιστρέφεται μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης.

Δείτε τις 11 πόλεις που ψάχνουν αγοραστές για σπίτια του 1 ευρώ, σύμφωνα με το CNN:

α

Το χωριό Γκάνγκι βρίσκεται στη Σικελία, κοντά στο Παλέρμο και έχει θέα το ηφαίστειο Έτνα!

Περισσότερα από 160 παλιά ακίνητα έχουν ήδη πουληθεί και ανακαινιστεί, ενώ υπάρχουν ακόμα 15 σπίτια διαθέσιμα προς πώληση.

Τοποθετημένο στην ορεινή περιοχή της Σαρδηνίας, το Ογιολάι είναι διάσημο για το φημισμένο τυρί της περιοχής «Casu Fiore Sardo».

Μέχρι στιγμής, έχουν πουληθεί δέκα ακίνητα αξίας 1 ευρώ και υπάρχουν ακόμα μερικά διαθέσιμα.

Η Μπιβόνα είναι μία από τις πιο πρόσφατες πόλεις που προσφέρουν ακίνητα με αντίτιμο 1 ευρώ, ενώ προσφέρει και φορολογικά κίνητρα στους υποψήφιους νέους κατοίκους. 

Η Καμαράτα είναι ίσως η καλύτερη προσφορά για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να «αγοράσουν» τα ακίνητα εντελώς δωρεάν, ενώ θα πάρουν και bonus 1.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο μωρό.

Κοντά στη Νάπολη, αυτή η πόλη έχει περί τους 1.000 μόνιμους κατοίκους. Μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περί τα 30 ακίνητα αξίας 1 ευρώ και η αλλαγή είναι ήδη ορατή στην οικονομία της περιοχής. 

Η πόλη βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ελβετία και εκτός από τη «φιλική» τιμή του 1 ευρώ για τα ακίνητα, οι Αρχές προσφέρουν επίσης 1.000 ευρώ για κάφε νέο παιδί που γεννιέται στην πόλη και ακόμα 2.000 ευρώ για όποιον ξεκινήσει μία νέα επιχείρηση με έδρα την Μποργκομετζαβάλε.

Αυτή είναι η πόλη της Σικελίας που έγινε viral και έκανε γνωστά τα ακίνητα του 1 ευρώ σε όλο τον κόσμο. Όμως η μεγάλη ζήτηση που υπήρξε έφερε και άνοδο των τιμών. 

Μόλις ένα σπίτι πουλήθηκε για 1 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα τέθηκαν σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης τα 25.000 δολάρια!

Όμως ένα χρόνο αργότερα, μερικά ακόμα ακίνητα «βγήκαν» προς πώληση έναντι 1 ευρώ. 

Έχουν μείνει 9 διαθέσιμα ακίνητα προς πώληση στην τιμή του 1 ευρώ στην πόλη Νούλβι, στη Σαρδηνία, όμως σύμφωνα με εκπρόσωπο του τοπικού συμβουλίου, σύντομα θα βγουν εκτός αγοράς. 

Δύο ακίνητα αξίας 1 ευρώ έχουν πουληθεί στην πόλη Καντιάνο, στην κεντρική Ιταλία, όμως υπάρχουν ακόμα ορισμένα ιστορικά κτήρια στο κέντρο του χωριού που ψάχνουν αγοραστές. 

Ένα από αυτά είναι ένα παλάτι (palazzo) που χρειάζεται περί τα 120.000 ευρώ για την ανακαίνιση του. 

Η προσπάθεια της κοινότητας Φαμπρίτσε ντι Βερτζεμόλι να βρουν νέους ιδιοκτήτες για τα παραμελημένα ακίνητα της περιοχής ξεκίνησε το 2006, όμως έχουν πουληθεί μόλις 8 ακίνητα, μέχρι στιγμής. 

Η περιοχή είναι απρόσιτη και διαθέτει ελάχιστες υποδομές και για αυτό το λόγο δεν έχει υπάρξει έντονο ενδιαφέρον. Όμως για τον ίδιο λόγο οι υποψήφιοι νέοι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από «επιστροφή» του 60% του συνολικού κόστους της ανακαίνισης, με κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέσα στο 2019 πουλήθηκαν συνολικά 125 σπίτια αξίας 1 ευρώ έκαστο στη σικελική πόλη Μουσομέλι και υπάρχουν ακόμα 50 ακίνητα διαθέσιμα προς πώληση, σύμφωνα με το CNN.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:18

Ο Νετανιάχου στηρίζει τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών από τον Ντόναλντ Τραμπ

15:07

Μόσχα: Το Κίεβο παραβίασε την εκεχειρία για το Πάσχα 6.558 φορές

14:56

Με σύμμαχο τον καιρό και χαμηλές ταχύτητες η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Πού υπάρχει αυξημένη κίνηση

14:40

Μακρόν: Γαλλία και Βρετανία θα διοργανώσουν διεθνή διάσκεψη για τα Στενά του Ορμούζ

14:34

Κίνα για Στενά του Ορμούζ: Ζητά «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» και καλεί ΗΠΑ-Ιράν σε νέες διαπραγματεύσεις

14:27

Ισραήλ: Εντός ημερών η πόλη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο θα είναι υπό τον πλήρη έλεγχό μας

14:08

Η «ακτινογραφία» των ευάλωτων δανείων και το βαρίδι των ληξιπρόθεσμων

13:52

Φιντάν: «Η συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ φέρνει περισσότερα προβλήματα και πόλεμο»

13:40

6 πάρκα στην Αττική για οικογενειακές αποδράσεις

13:34

«Αδιαπραγμάτευτο το νομικό καθεστώς των βάσεων στην Κύπρο» σύμφωνα με Άγγλο αξιωματούχο

13:09

Στην Ουάσιγκτον ο K. Πιερρακάκης για τις εαρινές συνεδριάσεις ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας

13:05

Πέτερ Μαγιάρ: Στο παιδικό του δωμάτιο είχε φωτογραφία του Όρμπαν - Δεκαετίες αργότερα, τον έριξε από την εξουσία

12:57

Πάπας Λέων: «Δεν φοβάμαι την κυβέρνηση Τραμπ»

12:42

Γερμανία: Μείωση του φόρου στα καύσιμα αποφάσισε η κυβέρνηση

12:24

Παπαστεργίου: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποκτά πραγματικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα του αγρότη

12:18

Ρωσία και Ουκρανία ξαναρχίζουν τις επιθέσεις με drones μετά την κατάπαυση πυρός για το Πάσχα

12:03

Στάρμερ: Η Βρετανία δεν υποστηρίζει αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ

11:54

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ASEAN ζητούν από ΗΠΑ και Ιράν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις

11:44

Τρία τάνκερ επιχειρούν να περάσουν από τα Στενά του Ορμούζ μετά την ανακοίνωση αμερικανικού αποκλεισμού

11:37

Πέντε νεκροί σε νέα πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον σκαφών φερόμενων ως διακινητών ναρκωτικών στον Ειρηνικό

11:29

«Ρώσοι σπίτια σας!»: Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Τουσκ χαιρετίζει τη νίκη Μαγιάρ

11:12

Γερμανία: Σε εξέλιξη η 48ωρη απεργία των πιλότων της Lufthansa

10:57

Φρουροί της Επανάστασης: «Κανένα λιμάνι δεν είναι ασφαλές αν κινδυνέψουν τα ιρανικά λιμάνια»

10:46

Ευρωαγορές: Κόκκινα ταμπλό καθώς τα Στενά κλείνουν και η εκεχειρία ξεθωριάζει

10:29

Tηλεφωνική επικοινωνία Αραγτσί με Μπαρό για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

10:16

Ψηφιακό ευρώ: Τα ορόσημα και τι θα αλλάξει στις συναλλαγές

10:07

Πιέσεις Σάντσεθ στην Κίνα για να μεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν – «Μη βιώσιμη» εμπορική ανισορροπία με την ΕΕ

09:47

CNN: Γιατί ο Τραμπ απειλεί να «μπλοκάρει» τα ήδη αποκλεισμένα Στενά του Ορμούζ

09:32

Επίθεση Τραμπ στον Πάπα: Είναι αδύναμος και απαράδεκτος – Πρέπει να σοβαρευτεί

09:23

Νέο ράλι στο πετρέλαιο - Ξεπέρασαν τα 100 δολάρια Brent και WTI

gazzetta
gazzetta reader insider insider