SoftBank: «Πλήρωσε» 1,7 δισ. δολάρια για την αποχώρηση του Άνταμ Νιούμαν από την WeWork

Viber Whatsapp Μοιράσου το
SoftBank: «Πλήρωσε» 1,7 δισ. δολάρια για την αποχώρηση του Άνταμ Νιούμαν από την WeWork
Η SoftBank θα παρέχει σανίδα σωτηρίας στην εταιρεία real estate WeWork προσφέροντας ρευστότητα ύψους 4 με 5 δισ. δολαρίων σε νέες μετοχές.

Σχεδόν 1,7 δισ. δολάρια εκτιμάται πως κόστισε στην SoftBank η αποζημίωση για την απομάκρυνση του ιδρυτή της WeWork, Άνταμ Νιούμαν, ως μέρος της συμφωνίας ρευστότητας που θα «σώσει» τη δημόσια προσφορά της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο Νιούμαν αναμένεται να πουλήσει και να λάβει το αντίτιμο για μετοχές αξίας 1 δισ. δολαρίων, λαμβάνοντας παράλληλα 185 εκατ. δολάρια, ως αμοιβή συμβούλου και ακόμα 500 εκατ. δολάρια σε μετρητά, ως αποζημίωση.

Σύμφωνα με το Business Insider και τη Wall Street Journal, η SoftBank, με επικεφαλής τον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο Μασαγιόσι Σον, θα παρέχει σανίδα σωτηρίας στην εταιρεία real estate WeWork προσφέροντας ρευστότητα ύψους 4 με 5 δισ. δολαρίων σε νέες μετοχές. Η συμφωνία μεταξύ της WeWork και της Softbank αποτιμά τη συνολική αξία της WeWork στα 8 δισ. δολάρια.

Η WeWork είχε αναβάλει τη δημόσια προσφορά της στη Wall Street μετά από μια σειρά δημοσιευμάτων, με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Νιούμαν, που δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα ρευστότητας στην εταιρεία. Με αυτή τη συμφωνία, ο Άνταμ Νιούμαν θα μπορεί να συμμετέχει στις συναντήσεις του διοικητικού συμβουλίου ως παρατηρητής, χωρίς να έχει το δικαίωμα ψήφου.

Η ιαπωνική SoftBank, μέχρι στιγμής, έχει επενδύσει περί τα 10 δισ. δολάρια στην WeWork.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider