Επιχειρήσεις
10-09-2019 | 09:23

Γουόρεν Μπάφετ: Τα χαρακτηριστικά που ψάχνει σε έναν υποψήφιο εργαζόμενο

Μοιράσου το
Γουόρεν Μπάφετ: Τα χαρακτηριστικά που ψάχνει σε έναν υποψήφιο εργαζόμενο

Ο Γουόρεν Μπάφετ έχει δηλώσει πως προσλαμβάνει ανθρώπους με ακεραιότητα. Όμως ποια είναι τα χαρακτηριστικά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν;

Οι περισσότεροι εργοδότες κοιτούν το βιογραφικό, την προϋπηρεσία και τις ικανότητες ενός υποψήφιου εργαζομένου, όμως όχι ο Γουόρεν Μπάφετ. 

Δεν είναι ότι δεν τον ενδιαφέρει αν ο υποψήφιος υπάλληλος θα ανταπεξέλθει στις καθημερινές απαιτήσεις της δουλειάς του, αυτό είναι δεδομένο. Όμως, αυτό που ψάχνει σε έναν υποψήφιο είναι ο ακέραιος χαρακτήρας και η εντιμότητα. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα τον κάνουν να ξεχωρίσει από όλους τους άλλους και θα του «δώσουν» χρόνο στην υπηρεσία του δισεκατομμυριούχου επιχηρηματία και CEO της Berkshire Hathaway.

Σύμφωνα με το Business Insider, αυτό είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για τον μεγιστάνα των επενδύσεων, ο οποίος έχει δηλώσει: 

«Κοιτάμε για τρία πράγματα όταν προσλαμβάνουμε ανθρώπους. Ψάχνουμε για ευφυία, για προθυμία και διάθεση και για ακεραιότητα. Αν δεν έχουν αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό, τότε τα δύο πρώτα μπορεί να αποβούν μοιραία. Αν είναι να προσλάβεις κάποιον που δεν είναι έντιμος, τότε καλύτερα να πάρεις κάποιος που είναι τεμπέλης και χαζός. 

Δείτε τα χαρακτηριστικά που συνήθως εξετάζει ο Γουόρεν Μπάφετ σε έναν υποψήφιο εργαζόμενο, σύμφωνα με το Business Insider: 

Ένας άνθρωπος με ακεραιότηταξέρει ότι η ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία, δεν είναι μόνο ηθικό, αλλά βοηθά στο να χτιστούν δίοδιοι επικοινωνίας. 

Με αυτό τον τρόπο οι δουλειά γίνεται καλύτερα χωρίς «εμπόδια» και «πολιτικές».

Αν ακολουθεί μέχρι τέλους τις υποσχέσεις και τις υποχρεώσεις του, τότε αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και γα τους συναδέλφους του. 

 

Ο ιδανικός συνεργάτης θα παραμείνει ψύχραιμος και θετικός σε μια δύσκολη περίπτωση. Θα προσπαθήσει να βρει λύση, όμως παράλληλα, θα θέσει αυστηρά όρια αποφεύγοντας ψυχοφθόρες καταστάσεις και εντάσεις.

Πώς θα ένιωθες, αν κάθε μέρα, ο συνάδελφος σου, σου έλεγε αυτό που εννοούσε, έμενε πιστός στον εαυτό του και οι πράξεις του ταίριαζαν με τα λόγια του; Το πιθανότερο είναι πως θα εμπιστευόσουν την κρίση και τις αποφάσεις αυτού του ανθρώπου. 

Μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να κάνει «θαύματα» σε μια δουλειά που καλείσαι να συνεργαστείς με άλλους. 

Οι άνθρωποι που έχουν ακέραιο χαρακτήρα, παίρνουν πάνω τους την ευθύνη, όχι μόνο απέναντι στους ανωτέρους τους, αλλά και στους συνεργάτες τους. Συμπεριφέρονται δίκαια απέναντι σε όλους, με σεβασμό, άσχετα με την ταυτότητα ή τη θέση του άλλου. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.