Eβδομάδα εξελίξεων για την Creta Farms

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eβδομάδα εξελίξεων για την Creta Farms
Κρίσιμες χαρακτήρισε τις επόμενες μέρες για το μέλλον της Creta Farms ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Καθοριστικής σημασίας θεωρείται η εβδομάδα που διανύουμε για το μέλλον της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms, με την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο βασικών μετόχων να έχει κλιμακωθεί και ενώ την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση της Creta Farms απάντησε με εξώδικο που υπέγραφε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μάνος Δομαζάκις, στην επιστολή που είχε στείλει νωρίτερα ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της εταιρείας Κωνσταντίνος Δομαζάκης, κατηγορώντας τον ότι είναι εκείνος υπεύθυνος για τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα η εταιρεία.

Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης απάντησε στη συνέχεια με δική του ανακοίνωση στην οποία χαρακτήριζε ανυπόστατο το εν λόγω εξώδικο, ενώ γνωστοποίησε ότι έχει καταθέσει κι ο ίδιος εξώδικο κατά του Δ.Σ της εταιρείας.

Γεωργιάδης: Κρίσιμη η εβδομάδα για την Creta Farms

Κρίσιμη για την εταιρεία, χαρακτήρισε την εβδομάδα που διανύουμε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100.3.

«Έχω θέσει στους δύο μετόχους το βασικό δίλημμα και στις τράπεζες τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει. Εκείνες φυσικά θα αποφασίσουν σε σχέση με τους μετόχους» είπε ο κ. Γεωργιάδης. Παράλληλα υπογράμμισε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ρόλος του είναι διαμεσολαβητικός, «δηλαδή, παρέχω τις καλές μου υπηρεσίες», όπως είπε.

«Ο πραγματικός στόχος είναι η εταιρεία να μείνει εν λειτουργία, αλλά για να μείνει εν λειτουργία και να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, θα πρέπει να το θέλουν και οι μέτοχοι οι οποίοι θα έχουν και την τελική ευθύνη» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε αναλάβει πρωτοβουλίες πραγματοποιώντας διαδοχικές συναντήσεις με τους δύο μεγαλομετόχους της εταιρείας ενώ καθοριστική θεωρήθηκε η παρέμβασή του για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των βασικών μετόχων και των τραπεζών για τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Την ίδια ώρα, η αγωνία των 800 εργαζομένων για το μέλλον της εταιρείας μεγαλώνει. Ο Μανώλης Καραβάνος μιλώντας τη Δευτέρα εκ μέρους των εργαζομένων της Creta Farms στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, χαρακτήρισε «κλειδί» των εξελίξεων τη συνεδρίαση των μετόχων την Τετάρτη.

Σημείωσε επίσης ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει τον τελευταίο ενάμιση μήνα, η παραγωγή έχει πέσει αρκετά αλλά συνεχίζεται σε κάποιο βαθμό.

«Οι εργαζόμενοι στηρίζουν την εταιρεία, είναι εκεί και δουλεύουν, όποτε έχει προϊόν να παράξουν», επεσήμανε προσθέτοντας ότι και «κάποιοι προμηθευτές συνεργάζονται και βοηθούν». «Υπάρχουν ωστόσο τα προβλήματα της άμεσης χρηματοδότησης που μας κρατάνε σε αγωνία για το μέλλον της εταιρείας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Καραβάνος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider