Μιχάλης Στασινόπουλος: Να αποφασίσουμε αν θέλουμε βιομηχανία στην Ελλάδα 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μιχάλης Στασινόπουλος: Να αποφασίσουμε αν θέλουμε βιομηχανία στην Ελλάδα 
Αν η Ευρώπη έχει ένα λόγο να πρέπει να στηρίξει τη βιομηχανία, η Ελλάδα έχει δέκα, τόνισε.

Η Ελλάδα δείχνει μια αδυναμία να κάνει τα απαραίτητα βήματα για την ενίσχυση των επενδύσεων, σημείωσε ο Μιχάλης Στασινόπουλος, μέλος ΔΣ της Βιοχάλκο και επικεφαλής της Ελληνικής Παραγωγής, από το βήμα εκδήλωσης του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη Βιομηχανία.

«Είμαστε η λιγότερο βιομηχανική χώρα στην Ευρώπη και η χώρα με την χαμηλότερη παραγωγικότητα που δεν οφείλεται σε τεμπελιά αλλά σε υστέρηση σύγχρονων βιομηχανικών εγκαταστάσεων που πολλαπλασιάζουν την παραγωγικότητα», σημείωσε.

Ο κ. Στασινόπουλος αφού τόνισε ότι η «Ευρώπη στρέφεται ξανά στη βιομηχανία», αναρωτήθηκε αν «θέλουμε βιομηχανία που να παράγει πλούτο για τη χώρα ή θέλουμε να συνεχίσουμε τις πρακτικές του παρελθόντος;».

«Για να έχει η βιομηχανία τη σωστή συμβολή που μπορεί να έχει στην κοινωνία πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι επειδή είναι μια ιδιαίτερα σύνθετη δραστηριότητα χρειάζεται συντονισμό και στρατηγική. Αν η Ευρώπη έχει ένα λόγο να πρέπει να στηρίξει τη βιομηχανία, η Ελλάδα έχει δέκα. Έχουμε πολύ περισσότερο ανάγκη να καλύψουμε χαμένο έδαφος και ταυτόχρονα πολύ μεγαλύτερη προοπτική», δήλωσε ακόμη ο κ. Στασινόπουλος.

«Έχει έρθει η ώρα να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον που θα στηρίζει τις βιώσιμες επενδύσεις και θα δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης για να επιστρέψει η αισιοδοξία στη χώρα», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider