Μυτιληναίος: Το Fast Track πρέπει να γίνει κανόνας και όχι εξαίρεση

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μυτιληναίος: Το Fast Track πρέπει να γίνει κανόνας και όχι εξαίρεση
«Παρότι έχουν γίνει βήματα τα τελευταία χρόνια, ακόμη υστερούμε στη δημιουργία περιβάλλοντος φιλικού για επενδύσεις στη χώρα μας», δήλωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Είναι απαραίτητη η εθνική συνεννόηση για μια νέα βιομηχανική πολιτική που θα οδηγήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Η βιομηχανία οφείλει και επιθυμεί να είναι ο βραχίονας της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας», τόνισε ο κ. Μυτιληναίος, υπογραμμίζοντας ότι «οι βιομηχανίες και οι επιχειρήσεις μας έχουν και τη γνώση και την ικανότητα να επιβιώσουν και να σταθούν στον διεθνή ανταγωνισμό αρκεί να αντιμετωπίζονται με ίσους όρους απέναντι στους Ευρωπαίους και άλλους ανταγωνιστές».

«Όλες οι χώρες εξαντλούν όλα τα περιθώρια για να στηρίξουν τη βιομηχανία τους», σημείωσε, λέγοντας ότι στην Ελλάδα δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Παρότι έχουν γίνει βήματα τα τελευταία χρόνια, ακόμη υστερούμε στη δημιουργία περιβάλλοντος φιλικού για επενδύσεις στη χώρα μας. Ως ΣΕΒ έχουμε απαριθμήσει επανειλημμένα τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Χρειαζόμαστε κίνητρα για την υλοποίηση επενδύσεων αλλά και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και οι αδειοδοτήσεις. Το fast track πρέπει να γίνει κανόνας και όχι η εξαίρεση», σημείωσε ο κ. Μυτιληναίος.

«Οι Θεσμοί στην Ελλάδα υπολειτουργούν ή σε ορισμένες περιπτώσεις παρακωλύουν τις επενδύσεις, ενώ μονοπωλιακές στρατηγικές στραγγαλίζουν την οικονομία», τόνισε ακόμη ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος και αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, σημειώνοντας ακόμη ότι «ο κ. Πιτσιόρλας προσπάθησε να δώσει λύση στο θέμα της ενεργοβόρας βιομηχανίας και έπεσε σε τοίχο», υπογράμμισε.

«Η εξίσωση φαίνεται απλή αλλά χρειάζεται εθνική συνεννόηση», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Μυτιληναίος, λέγοντας ότι «επί της ουσίας στην Ελλάδα βιομήχανοι δεν υπάρχουν».

«Βλέπετε εσείς κανένα βιομήχανο σε lifestyle περιοδικά όπως παλιά. Άλλα επαγγέλματα βλέπετε. Η εικόνα του ευτραφούς βιομήχανου με το πούρο και το παπιγιόν δεν υπάρχει πια. Οι άνθρωποι που διευθύνουν τη βιομηχανία είναι πάρα πολύ σκληρά εργαζόμενοι. Καιρός είναι εμείς που διευθύνουμε μικρότερες ή μεγαλύτερες επιχειρήσεις να απoενοχοποιηθούμε, να βγούμε μπροστά και να συνεργαστούμε μαζί με τους εργαζόμενους για την ανάπτυξη της οικονομίας», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider