Χαρδαλιάς: Περιμένουμε κορύφωση του κορονοϊού από τα μέσα μέχρι τα τέλη Απριλίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρδαλιάς: Περιμένουμε κορύφωση του κορονοϊού από τα μέσα μέχρι τα τέλη Απριλίου
«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, περιμένουμε την κορύφωση εντός του Απριλίου» δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Καμπανάκι για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα χτυπά ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, καθώς αναμένεται κορύφωση από τα μέσα Απριλίου.

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, περιμένουμε την κορύφωση εντός του Απριλίου. Από τα μέσα μέχρι τα τέλη. Ως εκ τούτου, το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και περιμένουμε την απόλυτη συμμόρφωση των πολιτών. Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο χαλάρωσης. Υπενθυμίζω κάτι βασικό: ό,τι κάνουμε σήμερα καταγράφεται αριθμητικά στην επιδημία μετά από δύο εβδομάδες», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς απαντάει σε κρίσιμες ερωτήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 και αποκαλύπτει ότι η μεγαλύτερη αγωνία του είναι το ΕΣΥ.

«Η μεγαλύτερη αγωνία μου είναι να αντέξει το ΕΣΥ. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να νοσήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι και, σε κάθε περίπτωση, όχι ταυτόχρονα. Οσον αφορά την οικογένειά μου, με ρωτούν ό,τι με ρωτάτε κι εσείς! Πότε θα τελειώσει όλο αυτό. Και τους απαντώ το ίδιο. Μένουμε σπίτι για να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε δευτερόλεπτο. Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι το πρώτο κρίσιμο κρας τεστ. Το πρώτο. Το τονίζω σε κάθε τόνο, καθώς δεν πρέπει να θεωρηθεί πως η περιπέτεια στην οποία έχει μπει η πατρίδα μας θα τελειώσει σύντομα]

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάτι που έπρεπε να είχαν κάνει και δεν το έκαναν, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε: «Κοιτάξτε… Θα σας αποκαλύψω κάτι. Μέσα Ιανουαρίου, πριν καλά καλά η επιδημία σκάσει στην Ιταλία ή στην Ευρώπη, εμείς στην Πολιτική Προστασία είχαμε ήδη ενεργοποιήσει τα κατάλληλα πρωτόκολλα και είχαμε ήδη συγκαλέσει, με εντολή του πρωθυπουργού, σχετικές συσκέψεις. Πριν τελειώσει ο Ιανουάριος είχαν ήδη υπάρξει κυβερνητικές εντολές για τη δημιουργία task force. Και από τον Φεβρουάριο υπήρχε ήδη εγκεκριμένο ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αλλά αυτή η μάχη δεν είναι κυβερνητική. Δεν είναι ατομική. Δεν είναι μοναχική. Είναι συλλογική».

Όσο για τη στάση και τη συμπεριφορά των πολιτών στην τήρηση των μέτρων αποτροπής διασποράς του ιού εν όψει του Πάσχα, ο κ. Χαρδαλιάς απαντά στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»: «Από τη μέρα που εφαρμόσαμε την καθολική απαγόρευση και την έξοδο από το σπίτι μόνο μετά από έγγραφη ενημέρωση η κίνηση στους δρόμους καταγράφει αισθητή πτώση. Είμαι συνεπώς αισιόδοξος πως οι Έλληνες θα πειθαρχήσουμε. Εξετάζουμε τα δεδομένα μέρα με τη μέρα και προχωράμε βήμα βήμα».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider