Τουρισμός για Όλους: Αιτήσεις από σήμερα, ανεξαρτήτως ΑΦΜ, για επιδοτούμενες διακοπές στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρισμός για Όλους: Αιτήσεις από σήμερα, ανεξαρτήτως ΑΦΜ, για επιδοτούμενες διακοπές στην Ελλάδα
Αύριο εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ.

Ξεκίνησαν από σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και τις 11 Ιουλίου οι αιτήσεις των δικαιούχων ανεξαρτήτως του λήγοντος ψηφίου ΑΦΜ τους, για την ένταξη στο πρόγραμμα επιδοτούμενων διακοπών «Τουρισμός για Όλους» του υπουργείου Τουρισμού.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται το Σάββατο, 11 Ιουλίου και ώρα 23.59 και μέχρι τότε μπορούν όλοι όσοι δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους την κανονική περίοδο του προγράμματος να το πράξουν, ώστε να απολαύσουν επιδοτούμενες διακοπές στην Ελλάδα από τον Ιούλιο ως και το τέλος του έτους.

Μέσω του Προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι, προσφέροντας ειδικές τιμές.

Οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής τους 300.000, ενώ οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» συνολικά υπολογίζονται σε 1 εκατομμύριο άτομα έως τώρα. Το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γι' αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού έκρινε ως επιβεβλημένη την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Ο κατάλογος με το Μητρώο Παρόχων θα αναρτηθεί μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων τους, και θα είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr.

Το ποσό που δικαιούται ο κάθε ωφελούμενος εξαρτάται από την τιμή συνεργασίας που έχει δηλώσει το κατάλυμα στο οποίο θα κάνει την κράτηση. Σε κάθε περίπτωση το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, είναι το 50% ή 60% για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, της δηλωθείσας από τον πάροχο τιμής διανυκτέρευσης κατ’ άτομο, όπως αυτή δηλώθηκε κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής του στο πρόγραμμα, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα τριάντα ευρώ (30€) και την προϋπόθεση της διαμονής των 4 διανυκτερεύσεων.

Κοινωνικός Τουρισμός

Στο μεταξύ αύριο, Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59, εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ, μετά τη νέα παράταση του προγράμματος για τις αιτήσεις συμμετοχής ξενοδοχείων, καταλυμάτων και ακτοπλοϊών εταιρειών.

Οι αιτήσεις των δικαιούχων για το πρόγραμμα έχουν ξεπεράσει τις 457.000, ενώ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης έσπευσε να ενισχύσει τον προϋπολογισμό του προγράμματος κατά 7 εκατ. ευρώ αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των διαθέσιμων επιταγών κατά 70.000.

Συνολικά θα χορηγηθούν 370.000 επιταγές, δηλαδή 2,5 φορές περισσότερες σε σχέση με το περσινό πρόγραμμα, ενώ ο προϋπολογισμός θα φτάσει τα 37.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider