«Η δημιουργία ενός σταθερού περιβάλλοντος που θα υποστηρίζει την κοινωνική οικονομία και τα παραγωγικά κοινωνικά εγχειρήματα, προκειμένου να μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικό μερίδιο στο ΑΕΠ, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, αποτελεί κεντρικό στόχο της κυβέρνησης μας, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στην ομιλία της σε ημερίδα ενημέρωσης και διαβούλευσης για την κοινωνική οικονομία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Θεσσαλονίκη.

Στην ομιλία της η κ. Αντωνοπούλου παρουσίασε τις θεσμικές παρεμβάσεις του υπουργείου αλλά και τα εργαλεία στήριξης του τομέα της κοινωνικής οικονομίας.

«Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας αποτελεί οριζόντια προτεραιότητα και για αυτό το λόγο στρατηγικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη συνεταιριστικών δομών και δομών κοινωνικής οικονομίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, όπως ο αγροτικός, η βιομηχανικός,οο τουριστικός, η ενέργεια», ανέφερε η κ. Αντωνοπούλου.

«Η κοινωνική Οικονομία συνιστά έναν εναλλακτικό τρόπο εργασίας, οργάνωσης και παραγωγής, ο οποίος όμως δεν έχει ως υπέρτατο σκοπό το κέρδος, αλλά την εκπλήρωση των κοινωνικών σκοπών και την εξασφάλιση αξιοπρεπούς μισθού στα μέλη των συνεταιριστικών εγχειρημάτων», είπε η υπουργός.

«Στην Ευρώπη και την Αμερική έχει διαπιστωθεί ότι οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις είναι πιο ανθεκτικές στις οικονομικές κρίσεις», επεσήμανε η κ. Αντωνοπούλου, εξηγώντας ότι «αυτό οφείλεται στο χαμηλό κόστος λειτουργίας τους, στο φτηνό παρεχόμενο προϊόν ή υπηρεσία, καθώς δεν παρεμβάλλονται μεσάζοντες στη διαδικασία παραγωγής, αλλά και στην αλληλοϋποστήριξη που υπάρχει στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις».