Κοινό ανακοινωθέν για μη μείωση συντάξεων ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοινό ανακοινωθέν για μη μείωση συντάξεων ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Χωρίς σύγκλιση φαίνεται να εξελίσσεται η σύγκληση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00 το πρωί του Σαββάτου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πρότεινε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος για μη μείωση των συντάξεων και υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα να ενισχυθεί διαπραγματευτικά, προκειμένου να μη μειωθούν οι συντάξεις.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν ότι η πρόταση αυτή προσέκρουσε στην άρνηση του προέδρου της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκη, ο οποίος επίσης εξέφρασε την αντίθεσή του για τη δημιουργία hot spots στα νησιά.

Νωρίτερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έθεσε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ως βασικό θέμα το προσφυγικό ενόψει και της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ως δεύτερο θέμα, έθεσε τη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό προτείνοντας τη δημιουργία διακομματικής επιτροπής, όπου κάθε κόμμα θα εκπροσωπείται από έναν εμπειρογνώμονα, ώστε η συζήτηση να γίνεται και σε τεχνικό και σε πολιτικό επίπεδο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συζήτηση για το ασφαλιστικό μπορεί να χρειασθεί παραπάνω από 15 ημέρες και δεν είναι δεσμευτική η 15η Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός, φέρεται να πρότεινε τη δημιουργία δύο διακομματικών επιτροπών, μία για το ασφαλιστικό και μία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τις οποίες απέρριψαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης άφησε ανοιχτό παράθυρο συμμετοχής στην επιτροπή για τη Συνταγματική αναθεώρηση, υπό την προϋπόθεση να αλλάξει ο εκλογικός νόμος μέσα στο 2016.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider