Εθνικό διάλογο ανοίγει η κυβέρνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθνικό διάλογο ανοίγει η κυβέρνηση

Σε εθνικό διάλογο σκοπεύει να καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις η κυβέρνηση, στα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και στα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ζητήματα, όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Ο πρωθυπουργός προτίθεται να καλέσει σε εθνικό διάλογο όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς φορείς του τόπου και προσθέτει ότι οι ριζικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις. Θέλω να πιστεύω, σημειώνει, ότι οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις είναι ώριμες για μια τέτοια συζήτηση.

Φυσικά, προσθέτει ο κ. Τσίπρας, «ο δρόμος της καταγγελίας και της αδιέξοδης πολιτικής δημαγωγίας παραμένει πάντα εύκολος, αλλά αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι ώριμες και αναγκαίες , η κοινωνία το καταλαβαίνει και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει».

Αναφερόμενος στην παιδεία, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε μια δημοκρατική ριζοσπαστική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες».

Υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη συνεργασίας και στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, σημειώνοντας ότι «είναι επιτέλους η ώρα να πάμε σε μια ευρεία και συνολική μεταρρύθμιση που θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων, αλλά στην ενίσχυση και διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών».

Με «όχι» σε εθνική συννενόηση απαντάει το Ποτάμι

Αρνητικά απάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην πρόκληση για εθνική συνεννόηση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε μήνυμα που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει: «Τέσσερις μεγάλες σελίδες της εφημερίδας “Έθνος” (συν το εξώφυλλο) χρειάστηκε ο κ. Τσίπρας για να καλέσει τις “δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις” σε συνεννόηση για το Ασφαλιστικό, την Παιδεία και την Συνταγματική Αναθεώρηση.

»Τι λέει στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας; Ψηφίστε το Ασφαλιστικό που είναι το δυσκολότερο όλων, γράψτε κάποια έκθεση ιδεών για την Παιδεία, συζητήστε για το Σύνταγμα που αφορά την επόμενη τετραετία και αφήστε με να κυβερνήσω. Δώστε μου χρόνο να εδραιώσω το καθεστώς μου. Ταΐστε με ψίχουλα την στέρνα με τα ψάρια όσο εγώ και η παρέα μου θα πετάω δυναμίτες στους κόλπους της κοινωνίας».

«Ποιο θύμα θα πέσει στην παγίδα; Το Ποτάμι πάντως όχι», καταλήγει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider