Φουρτούνα με πολλά... μποφόρ στη Ν.Δ.

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φουρτούνα με πολλά... μποφόρ στη Ν.Δ.

Θύελλα αντιδράσεων έχει σηκώσει στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η παταγώδης αποτυχία διεξαγωγής της διαδικασίας για εκλογή νέου προέδρου, με κορυφαία στελέχη να ζητούν παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και απόδοση ευθυνών.

Για «μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος» κάνει λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. οφείλει «μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες». Τονίζει πάντως πως δεν είναι ώρα να αναζητηθούν ευθύνες.

Αντίθετη γνώμη έχει, ωστόσο, ο άλλος υποψηφίος, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι «το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους με ονοματεπώνυμα», υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης και να είναι αδιάβλητη η εκλογική διαδικασία. «Η σημερινή εικόνα δεν τιμά τη Ν.Δ.», είπε. «Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη Ν.Δ. για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει πλανώνται πλάνην οικτράν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ζητήσε άμεση συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων. «Δεν θα διαλύσει κανείς τη Νέα Δημοκρατία. Καλώ και τους τέσσερις συνυποψηφίους να βρεθούμε άμεσα και να βρούμε λύση στο πρόβλημα». Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης είχε πει πως «το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους με ονοματεπώνυμα» και υπογράμμισε την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης και να είναι αδιάβλητη η εκλογική διαδικασία. «Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη Ν.Δ. για να αφήσουν ανενόχλητο τονΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει πλανώνται πλάνην οικτράν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Την παραίτηση των υπευθύνων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ζήτησε και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. «Προστατεύστε την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παραιτήσεις των υπευθύνων τώρα» έγραψε ο βουλευτής της Ν.Δ. στον λογαριασμό του στο Twitter. «Παραιτήσεις των υπευθύνων της ΚΕΦΕ τώρα. Το ελάχιστο που μπορούν να προσφέρουν» πρόσθεσε.

Την παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και τον ορισμό νέου μεταβατικού προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος όμως θα ολοκληρώσει την εκλογική διαδικασία σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το καταστατικό, ζήτησε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. «Αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι αδιανόητα, προσβάλλουν τους νεοδημοκράτες, απαξιώνουν τη Ν.Δ. και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. και τόνισε πως, έστω και τώρα, θα πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Ο κ. Μεϊμαράκης οφείλει να παραιτηθεί και να οριστεί νέος μεταβατικός πρόεδρος που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία, σύμφωνα με όσα προβλέπει το καταστατικό», είπε, ενώ ζήτησε επίσης την παραίτηση όλων των μελών της ΚΕΦΕ και τη συνάντηση σήμερα των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία.

Παραιτήσεις ζητά ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας με αφορμή την αναβολή των εκλογών της ΝΔ, κάνοντας λόγο για φιάσκο. «Φιάσκο από τα λίγα», χαρακτήρισε την αναβολή της διαδικασίας, προσθέτοντας: «Δύο μήνες ίντριγκα, μικρότητες, ανικανότητα και πολιτική ουσία πουθενά. Επιβάλλονται παραιτήσεις τώρα και λύση από Κοινοβουλευτική Ομάδα και Πολιτική Επιτροπή» έγραψε στο Τwitter.

«Να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Φτάνει ο κατήφορος» γράφει ο Νίκος Δένδιας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και προσθέτει: «Δικαιώνεται δυστυχώς η άποψή μου ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί Συνέδριο».

«Ο μόνος που θίγεται από το σημερινό φιάσκο είναι Βαγγέλης Μεϊμαράκης που σάρωνε στις προτιμήσεις των νεοδημοκρατών», δήλωσε με τη σειρά του ο Κώστας Τασούλας, τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή προέχει η διόρθωση της τεχνικής ατέλειας της διαδικασίας». Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΚΕΦΕ τόνισε: «Ο Παπαμιμίκος αν είχε ίχνος τσίπας όφειλε να είχε ήδη παραιτηθεί».

Κληθείς να σχολιάσεις τις δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Τασούλας τόνισε ότι οι δηλώσεις των υποψηφίων δυστυχώς επηρεάζονται από το γεγονός ότι είναι υποψήφιοι και δεν είναι αντικειμενικές. «Πρέπει να ζητήσουμε μια μεγάλη και ειλικρινή συγγνώμη στον κόσμο της ΝΔ που από τις 7 το πρωί είχε έρθει να ψηφίσει και εμείς αποδειχθήκαμε ανίκανοι να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία» κατέληξε ο Κώστας Τασούλας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider