Ενημέρωση κομμάτων για την τουρκική παραβατικότητα - Νέα πρόκληση κατά του κυβερνητικού αεροσκάφους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενημέρωση κομμάτων για την τουρκική παραβατικότητα - Νέα πρόκληση κατά του κυβερνητικού αεροσκάφους
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ενημερώνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα.

Τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενημερώνει σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής:

  • 11:00 Γιώργος Κατρούγκαλο (ΣΥΡΙΖΑ)
  • 11:30 Ανδρέας Λοβέρδος (ΚΙΝΑΛ)
  • 12:00 Γεώργιος Μαρίνος (ΚΚΕ)
  • 12:30 Αντώνης Μυλωνάκης (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ)
  • 13:00 Δημήτρης Λιάπης - Γιώργος Λογιάδης (ΜΕΡΑ 25)

20 λεπτά «στον αέρα» το αεροσκάφος που μετέφερε τον Δένδια

Είκοσι λεπτά κράτησαν οι Τούρκοι στον αέρα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας πάνω από τα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ το βράδυ της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, απογειώθηκε από το Ερμπίλ με προορισμό την Αθήνα. Αν και αρχικά οι κυβερνήτες είχαν λάβει άδεια υπερπτήσης, την ώρα που το κυβερνητικό αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από τη Μοσούλη οι Τούρκοι ισχυρίστηκαν ότι δεν έχει αδεια διέλευσης από τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Το αποτέλεσμα ήταν το αεροσκάφος με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να κάνει κύκλους πάνω από την περιοχή για περίπου 20 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων οι κυβερνήτες του κυβερνητικού αεροσκάφους επικοινωνούσαν με τις τουρκικές αρχές. Τελικά διεμήνυσαν ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τα καύσιμα αν δε δοθεί άδεια διέλευσης και έτσι το αεροσκάφος που μετέφερε τον Νίκο Δένδια πέρασε τελικά από τη Μοσούλη και έφτασε στην Ελευσίνα το βράδυ της Τετάρτης.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider