Opinion Poll: Προβάδισμα 20 μονάδων για τη ΝΔ – Ανησυχία για την οικονομία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Opinion Poll: Προβάδισμα 20 μονάδων για τη ΝΔ – Ανησυχία για την οικονομία
Ως προς την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 40,2% (40% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ (συγκέντρωνε 20,2%).

Προβάδισμα άνω των 20 μονάδων συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Ειδικότερα, ως προς την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 40,2% (40% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ (συγκέντρωνε 20,2%). Ακολουθούν: ΚΙΝΑΛ 4,5% (5% στην προηγούμενη έρευνα), ΚΚΕ 5% (5,5%), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4% (4,5%) και ΜΕΡΑ 25 3% (2%).

insider

 

Στο βαρόμετρο της Opinion Poll, το 82% δηλώνει ικανοποιημένο από τη συνολική στάση του πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ εμφανίζει υψηλή δημοφιλία της τάξης του 69% με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζει δημοφιλία 28%.

insider

 

Η κυριαρχία αυτή εκφράζεται και στην ερώτηση για την καταλληλότητα, όπου ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 52% των προτιμήσεων, 32,5% μπροστά από τις προτιμήσεις που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας με 19,5%.

Από την άλλη, το 40% αισθάνεται λίγο ή καθόλου αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο επόμενο διάστημα έναντι του 56% που δηλώνει πολύ και αρκετά αισιόδοξο. Υπάρχει μία σημαντική μερίδα της κοινωνίας που αισθάνεται φόβο και αβεβαιότητα με δεδομένα τα σταδιακά μέτρα άρσης της καραντίνας.

Η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αποτελεί μία δύσκολη εξίσωση για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, ενώ ήδη εκφράζεται απαισιοδοξία.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην σχετική ερώτηση το 47% δηλώνει πολλή και αρκετή εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 50% που δηλώνει λίγη και καθόλου εμπιστοσύνη.

Τα σχολεία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση στο ερώτημα αν θα πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία. Μία συντριπτική πλειοψηφία της τάξης του 77% απαντά όχι, ενώ το 23% απαντά ναι.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider