Δημοσκόπηση Pulse: Οριζόντια αποδοχή των χειρισμών της κυβέρνησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Pulse: Οριζόντια αποδοχή των χειρισμών της κυβέρνησης
Η πανδημία του κορονοϊού επηρεάζει οικονομικά σημαντικά το 57% των ερωτηθέντων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse.

Άκρως ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην κρίση του κορονοϊού, αλλά και εξαιρετικά ανήσυχοι τόσο για την κατάσταση όσο και για την οικονομική τους θέση εμφανίζονται οι πολίτες, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse για το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Στην έρευνα, δε, καταγράφεται και μια συνθήκη πολιτικής κυριαρχίας τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και της ΝΔ έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα.

Με βάση την έρευνα της Pulse, το 78% των ερωτηθέτων ανησυχεί για την κατάσταση, έναντι μόλις του 43% στις αρχές Μαρτίου. Η ανησυχία, δε, κλιμακώνεται όσο ανεβαίνουν οι ηλικιακές ομάδες των ερωτηθέντων. 83% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η ζωή και η καθημερινότητα της οικογένειάς τους έχει επηρεαστεί σημαντικά, ενώ πιο προβληματισμένοι εμφανίζονται οι πολίτες 30-59 ετών, δηλαδή η κρίσιμη μάζα του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Τέλος, η πανδημία επηρεάζει οικονομικά σημαντικά το 57% των ερωτηθέντων.

PulsePulse

Ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης, το 82% αξιολογεί θετικά τις αποφάσεις της, ενώ σε θετική αξιολόγηση προβαίνει και το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το 89% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογείται ουδέτερα, με το 46% των ερωτηθέντων να την αξιολογεί θετικά και το 47% αρνητικά.

Ως προς τα μέτρα οικονομικής στήριξης, το 67% τα αξιολογεί θετικά και το 29% αρνητικά. Θετικά τα αξιολογεί το 87% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 77% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, αλλά και το 48% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, με το ποσοστό εδώ να είναι απόλυτα μοιρασμένο. Με 86%, σαρωτική είναι και η αποδοχή της απαγόρευσης μετακινήσεων και συγκεντρώσεων, κάτι που αποτυπώνεται διακομματικά.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτινάσσει τα ποσοστά της καταλληλότητας για πρωθυπουργός σε σχέση με τον Μάρτιο, καθώς λαμβάνει 53% των προτιμήσεων έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για σημαντική μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, καθώς, μπορεί να προηγείτο και τότε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά η ψαλίδα ήταν μικρότερη (45% έναντι 26% του κ. Τσίπρα).

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider