Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει… μπροστά τη «μεσαία τάξη»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει… μπροστά τη «μεσαία τάξη»
Τα εργασιακά, η προστασία της πρώτης κατοικίας, το ασφαλιστικό και η… μεσαία τάξη αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα Εργασιακά και έφτασε επιτέλους η ώρα της… αναμέτρησης.

Ο κ. Τσίπρας στην ερώτηση που είχε καταθέσει κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι μέσα σε έξι μήνες έχει προχωρήσει σε μέτρα τα οποία περιορίζουν δικαιώματα των εργαζομένων, καταργούν μέτρα προστασίας και οδηγούν σε μειώσεις μισθών.

Τα εργασιακά, η προστασία της πρώτης κατοικίας, το ασφαλιστικό και η… μεσαία τάξη αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα υπάρξει αναφορά και στο θέμα του προσφυγικού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει πως όσον αφορά το προσφυγικό η λύση είναι να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση των νησιών με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα, ενώ θα ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αυξήσει το στελεχιακό δυναμικό της Υπηρεσίας Ασύλου (διερμηνείς, επιτροπές προσφυγών, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού).

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στο νομοσχέδιο που κατέθεσε το κόμμα του κι αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, θα μιλήσει για την υγεία και τον κίνδυνο που φέρει η είσοδος των ιδιωτών στο δημόσιο τομέα, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κινείται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται επίσης να αναφερθεί και στην πρόσφατη δήλωση του ΥΠΟΙΚ, κ. Σταϊκούρα πως «το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες», ζητώντας από τον πρωθυπουργό να δηλώσει αν τη συμμερίζεται.

Και το όνομα αυτού... Προοδευτική Συμμαχία

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να είχε εκφράσει την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συνδέσει το όνομα του με την Οικολογία, όμως τελικά, όσον αφορά την προσθήκη στο όνομα του κόμματος το «Πράσινη» πιθανότατα χάνει την... κούρσα από το «Προοδευτική».

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως τελικά θα «υποκύψει» στην επιθυμία που εξέφρασαν τα μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας με τα οποία συναντήθηκε στην Κουμουνδούρου την Τρίτη και στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει η προσθήκη στο όνομα να είναι αυτή που ουσιαστικά το κόμμα χρησιμοποιεί εδώ και μήνες, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Κάραβελ και θα ξεκινήσει στις 11:00 με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Κατατίθεται το πρόγραμμα της ομάδας Σταθάκη

Την επόμενη εβδομάδα εξάλλου αναμένεται να κατατεθεί το πρόγραμμα, το οποίο είχε αναλάβει ο Γιώργος Σταθάκης με την ομάδα του και που θα συζητηθεί στο Συνέδριο του Μαΐου. Η βάση του προγράμματος στηρίζεται στην κλιματική αλλαγή, στις κοινωνικές ανισότητες και τα δημοκρατικά δικαιώματα και πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναπτύξει ένα σχέδιο και μία «ομπρέλα προστασίας» για τους αδύναμους ενόψει των αλλαγών που φέρνει η κλιματική αλλαγή σε όλους τους τομείς.

Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider