Συναντήσεις Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς – Βλέπει Γεννηματά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συναντήσεις Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς – Βλέπει Γεννηματά
Σε εξέλιξη ο γύρος επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Για την έκβαση των κρίσιμων επαφών που είχε κατά το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, καθώς και για τον εκλογικό νόμο ενημερώνει έναν έναν τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε εξέλιξη η συνάντηση με τη Γεννηματά

Με φιλοφρονήσεις και αιχμές ξεκίνησε λίγο μετά τη μία η συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Ο πρωθυπουργός, που δεν έκανε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα, δέχθηκε αμέσως μετά στο γραφείο του στη Βουλή, την κυρία Γεννηματά, σχολιάζοντας ότι τη βλέπει καλά σε αντίθεση με την προηγούμενη συνάντησή τους που ήταν καταβεβλημένη.

«Από τα βουνά, στα βαθιά», σχολίασε από την πλευρά της η κυρία Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, που παραδέχθηκε ότι ήταν αναζωογονητική η απόδρασή του αν και σύντομη.

«Στα βαθιά τώρα», επανήλθε η κυρία Γεννηματά. «Είχα προτείνει πριν φύγεις εθνική γραμμή. Δεν το ήθελες. Καλή η ενημέρωση αλλά επιμένω στο Συμβούλιο Αρχηγών». Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν άμεση: «Η εθνική γραμμή είναι δεδομένη. Νομίζω ότι με την ολοκλήρωση της συνάντησης θα το διαπιστώσεις».

«Μακάρι να είναι δεδομένη η εθνική γραμμή», επανήλθε η κυρία Γεννηματά.

«Προβληματισμένος από τις εξελίξεις» ο Τσίπρας

«Προβληματισμένος από τις εξελίξεις» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε σύντομη συζήτηση με δημοσιογράφους, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν είναι προβληματισμένος, απάντησε «από τις εξελίξεις», ενώ σημείωσε ότι το κλίμα στη συνάντηση ήταν «κανονικό». «Έχουμε καταλήξει σε Πρόεδρο;», ρώτησαν δημοσιογράφοι και ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός «ζυγίζει τις καταστάσεις».

Τέλος, ερωτηθείς εάν έχει πιθανότητες επανεκλογής ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι θα εξαρτηθεί από τις «εσωκομματικές αντιδράσεις» στο κυβερνών κόμμα.

Τι συζήτησαν με Τσίπρα

Το πρώτο ραντεβού του πρωθυπουργού είναι με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έφτασε στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στις 12:00. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή και αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά. Ο σύντομος διάλογος των δύο ανδρών μπροστά στις κάμερες αφορούσε το τζετ λαγκ από το ταξίδι επιστροφής του πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό πότε επέστρεψε και αν πρόλαβε να ξεκουραστεί και ο πρωθυπουργός απάντησε: «συνηθισμένο το βουνό», για να δεχθεί τη φιλική «υπόδειξη» από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική».

Δεν θα γίνουν αποκαλύψεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Θεωρείται μάλλον απίθανο ο κ. Μητσοτάκης να προβεί σε αποκαλύψεις ως προς τις προθέσεις του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρ’ ότι εμφανίζεται να έχει λάβει πλέον τις αποφάσεις του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider