Μητσοτάκης: Είμαι κοντά σε απόφαση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Είμαι κοντά σε απόφαση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους κυβερνητικούς συντάκτες για ευχές και κουβέντα.

«Χρόνος υπάρχει ακόμα. Είμαι πιο κοντά σε απόφαση χωρίς ωστόσο να έχω αποφασίσει», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κληθείς να ανοίξει τα χαρτιά του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους κυβερνητικούς συντάκτες για ευχές και κουβέντα.

«Διπλωματικά απομονωμένη η Τουρκία»

Ως προς τα εθνικά θέματα, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η Τουρκία είναι διπλωματικά απομονωμένη, αλλά τόνισε ότι πάντα υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας. «Η Χάγη είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», είπε, ενώ για τα αμερικανικά αεροπλάνα F-35 ανέφερε ότι, αν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, θα το εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε. «Είναι τα πιο έτοιμα και τα πιο σύγχρονα της αγοράς», τόνισε.

«Θέλουμε πολιτική λύση στην εμφύλια διαμάχη που να την αγκαλιάζει η Ε.Ε. και για εμάς κόκκινη γραμμή είναι όποιο καθεστώς προκύψει να ακυρώσει τη Συμφωνία με την Τουρκία», είπε για τη Λιβύη.

Εκλογές θα γίνουν το 2023

«Δεν θα συναντηθώ με πολιτικούς αρχηγούς. Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτά που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι, αλλά, αν χρειαστεί, θα ψηφιστεί και από 158. Εκλογές σε κάθε περίπτωση θα γίνουν το 2023», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider