ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησε η «αντίστροφη μέτρηση» για την κυβέρνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησε η «αντίστροφη μέτρηση» για την κυβέρνηση
Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πως «ο προεκλογικός λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει συνέχεια».

Η αστυνομική βία, το προσφυγικό, τα Ελληνοτουρκικά, αλλά και η οικονομία φέρνουν την αντίστροφη μέτρηση στο «μήνα του μέλιτος» της κυβέρνησης με τους πολίτες, όπως πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πως «οι πολίτες έχουν αρχίσει πλέον να αντιλαμβάνονται πως ο προεκλογικός λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει συνέχεια» και πιστεύουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να συσπειρώσει γύρω του τους προοδευτικούς πολίτες, αλλά και όσους συνειδητοποιούν πως οι ελπίδες τους για την νέα κυβέρνηση αποδεικνύονται φρούδες.

Η «αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να χειριστεί το προσφυγικό», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου, είναι ένα από τα ζητήματα που αποκαθηλώνουν την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας.

Τα κρούσματα αναξιοκρατίας και οι ρουσφετολογικές τακτικές είναι ένα ακόμα θέμα που δείχνει το «πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη», όπως σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Διαματάρη, αλλά και εκείνη του Πατέρα.

Χωρίς σχέδιο και στρατηγική

Ένα ακόμη θέμα είναι τα Ελληνοτρουρκικά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει πως η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει σχέδιο και στρατηγική, ενώ κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως με την πολιτική κατευνασμού που εφάρμοσε ως τώρα με την Τουρκία, βάδισε σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι.

Επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως σύντομα ο κόσμος θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις για την οικονομία και τις φοροαπαλλαγές αφορούν μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι πολιτών κι όχι την «μεσαία τάξη», «για την οποία ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά κόπτονταν» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Αστυνομική βία

Τέλος, στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως τα κρούσματα ακραίας αστυνομικής βίας που όλο και αυξάνονται οδηγούν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε αδιέξοδο.

Η αστυνομία βρέθηκε για μία ακόμη φορά χθες στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριζε πως «μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν στη κυβέρνηση πως οι πολίτες υποστηρίζουν την πολιτική της απέναντι στους «μπαχαλάκηδες», όμως ο κόσμος αντιλαμβάνονται πως τα δείγματα βίαιης καταστολής δεν αφορούν εκείνους που κρατούν μολότοφ, οι οποίοι άλλωστε το Σάββατο τα ξημερώματα προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές ανενόχλητοι σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Η αντίδραση στο φαινόμενο της αστυνομοκρατίας θα είναι μαζική και δυναμική» σημείωνε.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider