Το ΚΙΝΑΛ κατά της κυβέρνησης για τον «80χρονο διοικητή»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ΚΙΝΑΛ κατά της κυβέρνησης για τον «80χρονο διοικητή»
Το ζήτημα αυτό μπορεί να αποτελέσει πεδίο κριτικής για το Κίνημα Αλλαγής απέναντι στην κυβέρνηση.

Το κλίμα της εσωστρέφειας θέλουν να αποτινάξουν στο ΚΙΝΑΛ που βλέπουν την κυβέρνηση να βάλλεται επικοινωνιακά από την αστοχία στην τοποθέτηση του 80χρονου Κωνσταντίνου Πατέρα στη διοίκηση του νοσοκομείου Καρδίτσας κι επιθυμούν να το εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά.

Στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη με θητεία στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου έλεγε στο reader.gr πως παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ κουβαλά τις δικές του αμαρτίες στην κομματικοποίηση του κράτους, ήταν το δικό τους κόμμα που κατάφερε να εισάγει στη δημόσια διοίκηση καινοτομίες όπως το opengov.gr που αποτέλεσε καινοτομία που λοιδορήθηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά έδειξε ένα δρόμο αποκομματικοποίησης της δημόσιας διοίκησης. Το ίδιο στέλεχος επέμενε πως «η Δεξιά δεν αλλάζει» και υποστήριξε ότι το ζήτημα αυτό μπορεί να αποτελέσει πεδίο κριτικής για το Κίνημα Αλλαγής απέναντι στην κυβέρνηση.

Αυτό έπραξε και χθες η Φώφη Γεννηματά δηλώνοντας ότι «η κομματική συναλλαγή στα νοσοκομεία, έχει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη», συμπληρώνοντας πως η Χαριλάου Τρικούπη θα καταθέσει πρόταση νόμου που θα προβλέπει ανοιχτή προκήρυξη για τους διοικητές των νοσοκομείων.

Ιδανικές αφορμές άσκησης πολιτικής κριτικής στην κυβέρνηση

Στη Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν αυτού του είδους τις αστοχίες ως ιδανικές αφορμές άσκησης πολιτικής κριτικής στην κυβέρνηση και σκοπεύουν να κινηθούν αντίστοιχα το επόμενο διάστημα. Στη Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζαν χθες με νόημα πως η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζεται από «στυγνές συναλλαγές με λάφυρο το Κράτος, παντελή απουσία συνοχής ανάμεσα στο τι έλεγαν και στο τι κάνουν και παλαιοκομματισμό».

Μάλιστα με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης ζητά να μάθει πόσες δημόσιες προσκλήσεις ενδιαφέροντος και για ποιές και πόσες θέσεις ευθύνης του Δημοσίου έχουν γίνει με διαδικασίες αξιοκρατίας και διαφάνειας αντίστοιχες του Opengov, από την παρούσα αλλά και την προηγούμενη κυβέρνηση. Στην ερώτησή του, ο κ. Καμίνης αναφέρεται στο γνωστό περιστατικό με τον διορισμό του πρώην πολιτευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, αλλά και σε παλαιότερους διορισμούς ιδιοκτητών βουλκανιζατέρ σε παρόμοιες θέσεις επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα δυο αυτά περιστατικά», καταλήγει ο κ. Καμίνης, «αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα μιας συνολικής πολιτικής αντίληψης για τον δημόσιο τομέα που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία». Ο κ. Καμίνης ρωτάει επίσης τον Υπουργό αν υπάρχει πρόθεση αντικατάστασης του συστήματος opengov, που είχε καθιερωθεί επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider