ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπολίτευση στη Βουλή, αντιπολίτευση και για τα επεισόδια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπολίτευση στη Βουλή, αντιπολίτευση και για τα επεισόδια
Η προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα συνεχίσει το έργο της χωρίς την παρουσία των Τζανακόπουλου και Πολάκη.

Μια σειρά από «ανοιχτά αντιπολιτευτικά μέτωπα» έχει αυτή την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ, «μέτωπα» που αφορούν τη ΔΕΗ, τη Novartis, το φορολογικό, το προσφυγικό, αλλά και τις εξελίξεις στην παιδεία και τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι ενέργειες της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ κι όχι μόνο.

Η προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα συνεχίσει το έργο της χωρίς την παρουσία των Τζανακόπουλου και Πολάκη, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναμένει την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην επίκαιρη ερώτηση που του κατέθεσε και η οποία αφορά άμεσα και την υπόθεση Novartis.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει, όσον αφορά στο άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, με αφορμή και τη δίωξη που ασκήθηκε στο στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο, για τον οποίο ακόμη και αν αποδειχθεί πως υπέπεσε στο αδίκημα της δωροδοκίας, θα έχει περάσει πενταετία, οπότε το αδίκημα παραγράφεται.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόσο στην επιστολή που απέστειλε στον Ευρυπίδη Στυλιανίδη, όσο και σε δηλώσεις που έκανε από την Βοιωτία μίλησε για τον κίνδυνο να πληγεί η αξιοπιστία της πολιτικής ζωής και είναι δεδομένο πως θα επιμείνει, ενόψει της συζήτησης του άρθρου που θα γίνει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ «σηκώνουν» παράλληλα και το θέμα της ΔΕΗ, μετά και την συνάντηση που είχε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με την αντιπροσωπία των εργαζόμενων του οργανισμού, στον οποίο έχουν προαναγγελθεί απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ έρχεται και το φορολογικό για το οποίο αναμένεται η… μάχη που θα δοθεί να είναι ιδιαίτερα σκληρή.

«Επιθυμούν το… μπάχαλο»

Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ εστιάζουν και στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τη Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ, ενόψει και της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιδιώκει να δυναμιτίσει το κλίμα και να ρίξει το φταίξιμο στο κόμμα της Κουμουνδούρου. Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η δήλωση του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίο έθεσε το ερώτημα εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι εκείνος που επιθυμεί έναν νέο Γρηγορόπουλο».

Σημειώνουν μάλιστα πως η αντιμετώπιση των φοιτητών ήταν «αψυχολόγητη» και τονίζουν πως ξεπερνάει κάθε ορθολογική αρχή προστασίας του πολίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως θα δώσει δυναμικό παρόν στην πορεία, «όπως άλλωστε κάνουμε όλα τα χρόνια», λένε χαρακτηριστικά, αλλά τονίζουν επίσης πως η προσπάθεια της κυβέρνησης να τους παρουσιάσει ως τους «υποκινητές των μπαχαλάκηδων και της βίας, δεν θα καρποφορήσει» και καλούν τον κόσμο να διαδηλώσει ειρηνικά και να «μην παρασυρθεί από τυχόν προκλήσεις».

Η διεύρυνση του κόμματος

Όσον αφορά τα εσωτερικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί τελικά η σύνθεση της ΚΟΕΑ, η οποία και στη συνέχεια θα κάνει την πρώτη της συνεδρίαση.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της προσπάθειας διεύρυνσης του κόμματος θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο περιοδεία στους νομούς Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών. Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, θα επισκεφτεί το Νομό Γρεβενών, όπου θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες στο Κέντρο Πολιτισμού δήμου Γρεβενών (11.30 πμ). Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την πόλη της Κοζάνης, όπου θα λάβει μέρος σε ανοιχτή συνέλευση στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού (19.30μμ).

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, θα έχει συνάντηση με τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Κτήριο Διοίκησης (10.00πμ) και ακολούθως θα επισκεφτεί το δήμο Σερβίων (11.30πμ). Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέχεια θα περιοδεύσει στο νομό Φλώρινας, όπου θα επισκεφτεί τη δημοτική επιχείρηση “Ξινό Νερό” (13.00μμ). Το απόγευμα (18.00μμ) θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο).

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider