Μητσοτάκης: Τον Απρίλιο του 2023 θα λειτουργήσει το μετρό της Θεσσαλονίκης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Τον Απρίλιο του 2023 θα λειτουργήσει το μετρό της Θεσσαλονίκης
Ο Πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με τους επικεφαλής των οργανισμών που υπάγονται στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών στη Θεσσαλονίκη.

Σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2023 θα είναι το μετρό της Θεσσαλονίκης όπως τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με τους επικεφαλής των οργανισμών που υπάγονται στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών στη Θεσσαλονίκη.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της προόδου των έργων που εξαγγέλθηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η πορεία του ΟΑΣΘ και του Μετρό Θεσσαλονίκης και τα θέματα αιχμής για την πόλη.

«Χαίρομαι, διότι τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα τα οποία είχαμε θέσει. Θα υπάρχει και μια αναλυτική ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για τα ακριβή χρονοδιαγράμματα και για τις δεσμεύσεις οι οποίες ανελήφθησαν».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά σε τρία θέματα αιχμής για την πόλη.

Πρώτα αναφέρθηκε στο μετρό, «Εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευσή μας. Το μετρό θα λειτουργήσει εξ ολοκλήρου, θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 2023 με το σταθμό στην Βενιζέλου να αναδεικνύει με τον σωστό τρόπο την πλούσια πολιτιστική παράδοση της πόλης. Εκτιμούμε ότι μέχρι τα τέλη του έτους το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα έχει δώσει την έγκρισή του για να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση την οποία έχω ήδη δρομολογήσει».

Δεύτερο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ήταν αυτό του ΟΑΣΘ και όπως δήλωσε, «ήδη έχουν ενταχθεί στον στόλο του ΟΑΣΘ αρκετά λεωφορεία ώστε κάπως να ανακουφιστεί η κατάσταση. Σημαντική πρόοδο, όμως, θα δούμε από τις αρχές του έτους όταν θα συναφθεί και θα ξεκινήσει η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ. Τότε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά το πρόβλημα των Αστικών Συγκοινωνιών στην πόλη».

Τέλος σχετικά με το ζήτημα του Fly Over της Περιφερειακής, είπε ότι «θα υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υποδομών, έργο το οποίο προχωράει πολύ γρήγορα και εκτιμούμε ότι θα μπορεί να δημοπρατηθεί εντός ενός έτους. Τονίζω ότι είναι ένα έργο απολύτως κρίσιμο και καθοριστικό για να ανακουφιστεί το μεγάλο κυκλοφοριακό βάρος το οποίο επωμίζεται η Περιφερειακή».

Ακόμα συζητήθηκαν μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες, θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς, καθώς και από τους φορείς της πόλης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο γενικός γραμματέας Υποδομών. Γιώργος Καραγιάννης και η διευθύντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider