Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την προετοιμασία του για την παρουσία του στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο και χθες είχε συνάντηση στην Κουμουνδούρου με τους βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας.

Δύο ήταν τα θέματα που κυριαρχούν στην ατζέντα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν την Βόρεια περιφέρεια της χώρας κι αυτά είναι το Μακεδονικό και το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Για το Μακεδονικό από τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν πως έχει έρθει η ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να «απολογηθεί» για την στάση που κράτησε εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών, μια συμφωνία την οποία σήμερα απλά δεσμεύεται να «διατηρήσει στο ακέραιο».

Όπως σημείωναν από την Κουμουνδούρου η Νέα Δημοκρατία εκμεταλλεύτηκε απροκάλυπτα το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων και χρησιμοποίησε μια ακραία εθνικιστική ρητορική προκειμένου να κερδίσει ψήφους. «Τώρα όμως», όπως σημειώνουν «φαίνεται ποιος υπήρξε ειλικρινής απέναντι στον ελληνικό λαό και ποιος προσπάθησε τελικά να κάνει το καλύτερο που μπορούσε για τη χώρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας πέρα από το ζήτημα αυτό, αναμένεται αν αναφερθεί και στο Μετρό της Θεσσαλονίκης Μάλιστα δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφτεί το εργοτάξιο του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό και να συνάντηθεί με τον Γιάννη Μπουτάρη που ηγείται της κίνησης κατά της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων.

Είναι δεδομένο πως ο Αλέξης Τσίπρας θα αφιερώσει ένα σημαντικό κομμάτι της ομιλίας του στα θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Βελλίδειο.  Ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Παρασκευής θα έχει σύσκεψη με φορείς στη Θεσσαλονίκη, το πρωί του Σαββάτου θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και το βράδυ θα μιλήσει στο Βελλίδειο, ενώ την Κυριακή θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: Reader.gr