Μητσοτάκης: Έρχονται δέκα νομοσχέδια έως το τέλος τους έτους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Έρχονται δέκα νομοσχέδια έως το τέλος τους έτους
«Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται αμέσως. Ψηφίζεται το σχετικό νομοσχέδιο ως κατ' επείγον την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το κλίμα ήταν ήπιο και χαιρετίζω αυτή την εκδήλωση κοινοβουλευτικού πολιτισμού. Δεν είμαστε εδώ να αντιμαχήσουμε και να αναλωθούμε σε προσωπικές επιθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του στην τριήμερη διαδικασία προγραμματικών δηλώσεων και παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε προσωπικά στη συνέχεια στον κ. Τσίπρα λέγοντας του να προσγειωθεί στο σήμερα μετά την ήττα εκλογών της 7 Ιουλίου, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως «ψεύτες και λαϊκιστές δεν σας λέμε εμείς αλλά ο λαός με την ψήφο του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Λίγη αυτογνωσία δεν βλάπτει όταν έχετε υποστεί τρεις εκλογικές ήττες σε διάστημα έξι εβδομάδων».

«Έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι κάτι επιτέλους αλλάζει σε αυτή τη χώρα. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε πραγματικότητα την αυτοδύναμη Ελλάδα του 21ου αιώνα και θα το κάνουμε. Ο λαός μας εμπιστεύτηκε τις τύχες τους στα χέρια μας. Η ευθύνη μας είναι βαριά, και την αναλαμβάνουμε με πλήρη συναίσθηση. Λάθη θα γίνουν αλλά δεν θα αμφισβητηθεί ποτέ η προσήλωση στον κεντρικό στόχο», δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Δέκα νομοσχέδια θα έχει καταθέσει η κυβέρνηση έως το τέλος τους έτους είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έως τις 10 Αυγούστου θα έχουν ψηφιστεί τα τρία πρώτα νομοσχέδια: α) για το επιτελικό κράτος, β) για τις άμεσες φορολογικές μειώσεις που εξήγγειλε, δηλαδή τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση των 120 δόσεων και γ) για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των δήμων, την κατάργηση του ασύλου «βίας και ανομίας» στα πανεπιστήμια.

Μητσοτάκης

«Δεν έχουμε μέρα για χάσιμο. Από την εποχή των φόρων και της φτώχιας, περνάμε στις επενδύσεις και στις δουλειές για όλους για την παραγωγή νέου πλούτου για όλους. Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται αμέσως. Ψηφίζεται το σχετικό νομοσχέδιο ως κατ' επείγον την επόμενη εβδομάδα. Όταν ελαφρύνουμε τον ΕΝΦΙΑ δεν αναφερόμαστε στους πλούσιους της Εκάλης αλλά στη μεσαία τάξη που εσείς εξοντώσατε».

«Είχα πει ότι η μείωση πλεονασμάτων θα είναι εφικτή όταν αποδείξουμε έμπρακτα την μεταρρυθμιστική μας δυναμική» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «τα έφερε έτσι που βρίσκονται στη Βουλή, το δίδυμο της καταστροφής του α' εξαμήνου του 2015 (Τσίπρας - Βαρουφάκης)». «Συμβουλές από εσάς για διαπραγμάτευση αυτή η παράταξη, που στάθηκε όρθια , ενώ εσείς κάνατε κωλοτούμπα στη συνέχεια, δεν δέχεται» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι φυλακές γίνονται πάλι φυλακές... αναγκαζόμαστε να πάρουμε αυτό το μέτρο γιατί θα πατάξουμε το έγκλημα μέσα στις φυλακές.. θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να είναι οι πολίτες ασφαλείς» είπε ο πρωθυπουργός. Τόνισε πως καταργείται αμέσως το άσυλο της «ανομίας» στα Πανεπιστήμια και κάλεσε το ΚΙΝΑΛ να ξεκαθαρίσει τη θέση του καθώς όπως είπε ακούγονται ψίθυροι ότι σκέφτεται να αλλάξει θέση.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης προς το ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «όταν αναλάβατε είχε κεφαλοποίηση 1,7 δισ. ευρώ και την παραδώσατε λίγο παραπάνω από τα 300 εκατ. ευρώ. Έχετε τεράστια ευθύνη για την καταστροφή της αξίας μεγαλύτερης ελληνικής επιχείρησης. Δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να σώσουμε τις θέσεις εργασίας χωρίς να αυξήσουμε τα τιμολόγια. Και αν χρειαστεί να πουληθούν και κάποια περουσιακά στοιχεία για να μπορέσει να σωθεί η εταιρεία θα το κάνουμε γιατί αλλιώς θα χρεοκοπήσει η εταιρεία και θα μείνουν άνεργοι εργαζόμενοι».

Για το ζήτημα των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως είχε πει πως η Συμφωνία ήταν μια κακή και επιζήμια και είχε προειδοποιήσει πως δεν αλλάζει μονομερώς. Τόνισε πως θα δώσει μάχη για την ονομασία των μακεδονικών προϊόντων και πως θα αξιοποιήσει την ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος και τις διαπραγματεύσεις για να κερδίσει η χώρα όσο το δυνατόν περισσότερα.

Με αφορμή την αυριανή επέτειο από την τραγωδία με τους 102 νεκρούς στο Μάτι, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε πως «στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής των πυρόπληκτων έχουν κατατεθεί 37,8 εκατ. ευρώ από 2.770 φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Έναν χρόνο μετά, τα 31 εκατ. από αυτά, λιμνάζουν. Οι πρώτες εκταμιεύσεις έγιναν μόλις πρόσφατα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές» και πρόσθεσε.

«Από τα 475 κτίρια προς κατεδάφιση, κατεδαφίστηκαν μόνο 61. Πολλοί από τους πληγέντες θέλουν να αγοράσουν άλλο ακίνητο, αλλά δεν μπορούν, γιατί πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση, ώστε να εισπράξουν την ενίσχυση.

Εκκρεμεί η αποψίλωση του αμιάντου, ο καθαρισμός του οικοπέδου στον Ν. Βουτζά και τα έργα της Περιφέρειας πλην των αντιδιαβρωτικών.

Σε εκκρεμότητα είναι και πολλά άλλα έργα της κεντρικής διοίκησης: Από τις 2.430 αιτήσεις αποκατάστασης εκδόθηκαν εντολές μόνο για 440. Επί 270 αιτήσεων ανακατασκευής χρηματοδοτήθηκαν μόνο οι 146. Ενώ από τις 885 περιπτώσεις επισκευών, δόθηκαν άδειες για 342».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.