Πώς ψήφισαν οι νέοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι δημόσιοι υπάλληλοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς ψήφισαν οι νέοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι δημόσιοι υπάλληλοι
Τα exit poll έδειξαν πως ψήφισαν οι νέοι και οι ηλικιωμένοι αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι με τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Την ανθρωπογεωγραφία του αποτελέσματος, δίνουν σε γενικές γραμμές τα exit poll. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, η ανάλυση της ψήφου σε νέους και ηλικιωμένους, αλλά και μεταξύ μισθωτών του Δημοσίου και Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Πανηγυρικά υπέρ της ΝΔ οι ηλικιωμένοι

Οι ψηφοφόροι 55+ ετών, προτίμησαν κατά 44,3% τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 28,2% ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία το Κίνημα Αλλαγής με 9,1% και το ΚΚΕ με 6,8%. Η Ελληνική Λύση πήρε 3%, ενώ σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά κινήθηκαν τόσο η ΧΑ με 2,5% όσο και το ΜεΡΑ25 με 2,1%.

Βραχεία κεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ στους 17-24

Αντίθετα στους νεότερους ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μεγαλύτερη δημοφιλία, όχι όμως στα επίπεδα της διαφοράς της ΝΔ στους μεγαλύτερους. Έτσι στην ηλικιακή κατηγορία 17-24 το 33,8% επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ, το 29,7% τη Νέα Δημοκρατία, το 6,9% ΜεΡΑ25, το 5,7% Χρυσή Αυγή, το 5,5% ΚΚΕ, το 4,2% Κίνημα Αλλαγής.

Νίκη ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο

Ελαφρύ προβάδισμα στους μισθωτούς του Δημοσίου κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα τουλάχιστον με τα exit poll. Στην συγκεκριμένη κατηγορία είχε 34,1% έναντι 32% της ΝΔ, ενώ ακολούθησαν το Κίνημα Αλλαγής με 7,1%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 4,3%, το ΜεΡΑ25 με 3,5%.

Συντριβή ΣΥΡΙΖΑ στους Ελεύθερους Επαγγελματίες

Συντριπτική ήταν η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στους ελεύθερους επαγγελματίες όπου φαίνεται να λαμβάνει 44,6%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε μόλις 24,5%

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider