Τσακαλώτος: Να υπάρξουν όρια στο δημόσιο διάλογο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος: Να υπάρξουν όρια στο δημόσιο διάλογο
«Η δήλωση του κ. Κυμπουρόπουλου μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη ανέφερε ο Ευκλειδης Τσακαλώτος.

Θέση για τη δήλωση Πολάκη και την επίθεσή του στον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλλιο Κυμπουρόπουλο, πήρε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών, στάθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ορίων στον δημόσιο διάλογο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι - δεν τους ονομάζω για να μην τους εκθέσω! Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε ακόμα πως «Η δήλωση του κ. Κυμπουρόπουλου και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη. Οι άνθρωποι με αναπηρία χρειάζονται στήριξη για να είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες δυνατότητες που έχουν οι άλλοι πολίτες. Με αυτή την έννοια η στήριξη δεν αποτελεί ούτε δώρα ούτε εύνοια. Και είμαι περήφανος που η δική μας κυβέρνηση πράττει με βάση αυτή την αρχή. Από εκεί και πέρα οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί».

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να του προσέφερε σαφή πολιτική στήριξη από το βήμα της Βουλής για τις δηλώσεις του εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και να προτίθεται να μετατρέψει την πρόταση μομφής που θέλει να καταθέσει η ΝΔ αμέσως μετά το Πάσχα, σε συζήτηση περί ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου να επεκτείνει το πεδίο της θεματικής, ωστόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν λείπουν οι αντιδράσεις.

Κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο κ. Νίκος Παππάς επιμένουν στη στήριξη Πολάκη, με τον υπουργό να κάνει χθες (ΕΡΤ) λόγο για αντιπερισπασμό της ΝΔ.

Κορυφαίος όλων, ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Πολάκη, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος σήμερα στην ΕΡΤ χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση Πολάκη. «Ήταν μια ατυχής δήλωση αυτό είναι προφανές. Κυρίως ήταν μια αχρείαστη δήλωση που έδωσε τη δυνατότητα, κατά την άποψή μου, σε μια περίοδο που φαινόταν η ΝΔ να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας, της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα», υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider