ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι στηρίζουν τον Πολάκη και ποιοι όχι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι στηρίζουν τον Πολάκη και ποιοι όχι
Κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο κ. Νίκος Παππάς επιμένουν στη στήριξη Πολάκη, με τον υπουργό να κάνει χθες (ΕΡΤ) λόγο για αντιπερισπασμό της ΝΔ.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να του προσέφερε σαφή πολιτική στήριξη από το βήμα της Βουλής για τις δηλώσεις του εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και να προτίθεται να μετατρέψει την πρόταση μομφής που θέλει να καταθέσει η ΝΔ αμέσως μετά το Πάσχα, σε συζήτηση περί ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου να επεκτείνει το πεδίο της θεματικής, ωστόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν λείπουν οι αντιδράσεις.

Κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο κ. Νίκος Παππάς επιμένουν στη στήριξη Πολάκη, με τον υπουργό να κάνει χθες (ΕΡΤ) λόγο για αντιπερισπασμό της ΝΔ.

Η ουσία είναι ότι εδώ γεννήθηκε κάτι από την ανάρτηση υποψήφιου ευρωβουλευτή, ο οποίος και ο ίδιος επιθυμεί να αντιμετωπίζεται ως άνθρωπος που διεκδικεί τη θέση του στον πολιτικό στίβο και είναι ανοικτός στην κριτική. Δικαίως δημιουργούνται ερωτηματικά σε σχέση με τη στάση της ΝΔ για τους ανθρώπους με αναπηρία. Η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση και στον Πολάκη και σε μια κυβέρνηση που έχει κάνει πολλά για τα άτομα με αναπηρία και το ερώτημα παραμένει: Η ΝΔ θεωρεί ότι οι άνθρωποι με αναπηρία δικαιούνται θετικών διατάξεων του νόμου και πρέπει να τους διασφαλίζουμε τους όρους για τη δική τους πορεία ή όχι», τόνισε ο κ. Παππάς.

Ακόμα, προς στήριξη του κ. Πολάκη έσπευσαν τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος είπε ότι «έχει δίκιο και ο Κυμπουρόπουλος άδικο», αλλά και ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η πρακτική του Παύλου Πολάκη δεν έχει ενοχλήσει πλείστα όσα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κορυφαίος όλων, ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Πολάκη, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος σήμερα στην ΕΡΤ χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση Πολάκη. «Ήταν μια ατυχής δήλωση αυτό είναι προφανές. Κυρίως ήταν μια αχρείαστη δήλωση που έδωσε τη δυνατότητα, κατά την άποψή μου, σε μια περίοδο που φαινόταν η ΝΔ να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας, της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα», υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.

Με τη σειρά του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής κράτησε ίσες αποστάσεις μεταξύ Πολάκη και Κυμπουρόπουλου (ΘΕΜΑ 104,6). «Δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα ο Πολάκης, δεν είχε καμία δουλειά να μπει σε αυτό το διάλογο» είπε ο κ. Κουρουμπλής, ενώ την ίδια ώρα χαρακτήρισε «ατυχή» τη δήλωση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ότι δεν ζητά «επιδόματα και χάρες, αλλά ευκαιρίες», για την οποία του επιτέθηκε ο κ. Πολάκης.

Ήδη από χθες, τον κ. Πολάκη είχε αποδοκιμάσει σαφώς ο Νίκος Φίλης. ««Πιστεύω ότι ο κ. Πολάκης αδικεί τον εαυτό του, με όσα είπε, και αδικεί και το έργο του το κυβερνητικό, που είναι σημαντικό στον τομέα της υγείας. Δεν εκπροσωπεί βεβαίως με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος, το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπροσωπεί επίσης, αλλά αδικεί την προσπάθεια της κυβέρνησης, να ενισχύσει τον αγώνα των οικογενειών τους και των ίδιων των ΑμεΑ για μια, κατά το δυνατόν ισότιμη θέση στην κοινωνία μας. Και πιστεύω ότι πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του», είπε ο πρώην υπουργός.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και ο επίσης πρώην υπουργός Γιάννης Μπαλάφας, ενώ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου είπε ότι ο Παύλος Πολάκης έκανε λάθος, ενώ προσέθεσε ότι «βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. Δίνει πάτημα στη Ν.Δ. να αλλάζει την ατζέντα». Ο κ. Κούλογλου, μάλιστα, επικοινώνησε και προσωπικά με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο, δε, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΜΕΑ, Αντώνης Ρέλλας, κάρφωσε με τη σειρά του τον κ. Πολάκη (News247), λέγοντας ότι» «απέχουν από τις αξίες της Αριστεράς τέτοιες δηλώσεις σαν αυτές του Πολάκη».

Χθες, δε, και ο έτερος υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης (ΘΕΜΑ 104,6), είχε πει ότι ««και η δήλωση αυτή καθαυτή δεν με βρίσκει σύμφωνο, είναι ανοίκεια, και λόγω χαρακτήρος δεν θα συμφωνούσα ποτέ με μια τέτοια δήλωση».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider