Spiegel: Η Μέρκελ δεν εκφράστηκε εναντίον του Μητσοτάκη 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Spiegel: Η Μέρκελ δεν εκφράστηκε εναντίον του Μητσοτάκη 
Απόδειξη της απόλυτης αρμονίας με την Αθήνα, ήταν η φωτογραφία που έβαλε στο Instagram ο Αλέξης Τσίπρας, στην οποία δείχνει στην υψηλή προσκεκλημένη του τη «μαγευτική θέα» από την Καστέλα λέει το Spiegel.

Η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα έγινε σε μια στιγμή που ο Τσίπρας αντιμετωπίζει πολιτικές δυσκολίες, σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Spiegel, απόδειξη της απόλυτης αρμονίας με την Αθήνα, ήταν η φωτογραφία που έβαλε στο Instagram ο Αλέξης Τσίπρας, στην οποία δείχνει στην υψηλή προσκεκλημένη του τη «μαγευτική θέα» από την Καστέλα, όπου δείπνησαν με ψάρι και ελληνικές σπεσιαλιτέ και με ελάχιστους προσκεκλημένους.

Δηλώσεις στο Spiegel έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, παρών στη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ, στις οποίες επισμαίνει τη στήριξη της καγκελαρίου στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Η στήριξή της για τη συμφωνία μας με τα Σκόπια ήταν σαφής. Η Μέρκελ μας έδωσε το μήνυμα ότι η Ελλάδα άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο και ότι η Ελλάδα μπορεί να στηρίζεται στη βοήθεια της Γερμανίας».

Ο αρθρογράφος συνοψίζει ως εξής τα βασικά σημεία της επίσκεψης «Ήταν μια απόλυτη επιτυχία από την σκοπιά του Τσίπρα: Εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην ελληνική οικονομία, αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού, υποστήριξε το deal ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι «είμαι ευγνώμων στον Τρίπρα και τον Ζάεφ». Σε ένα στόχο απέτυχε ο Τσίπρας. Η Μέρκελ δεν εκφράστηκε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider