Βάιντμαν στο insider.gr: Ήρθα στην Ελλάδα για αναθέρμανση των σχέσεων των δύο λαών

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βάιντμαν στο insider.gr: Ήρθα στην Ελλάδα για αναθέρμανση των σχέσεων των δύο λαών

Στις «δύσκολες στιγμές» που πέρασαν οι σχέσεις του ελληνικού και γερμανικού λαού στη διάρκεια της δεκαετούς κρίσης αναφέρθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν σε δήλωσή του στο insider.gr στο περιθώριο του επίσημου δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και ο πρόεδρός της, Νικόλαος Καραμούζης.


Η Ελλάδα βγήκε από τη μακρά περίοδο των προγραμμάτων προσαρμογής και η στιγμή ήταν κατάλληλη για να προωθήσουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών των οποίων η σχέση δοκιμάστηκε στη διάρκεια των τελευταίων ετών, κυρίως λόγω των στερεοτύπων που αναπαράχθηκαν, αλλά και των αντιδημοφιλών πολιτικών που δρομολογήθηκαν.

Το σημαντικό τώρα για την Ελλάδα είναι να σταθεί στα πόδια της, να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να διασφαλίσει την ευημερία των πολιτών της, τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Ειδικότερα για τον τραπεζικό κλάδο, σημείωσε ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη «μάχη» των τραπεζών με τα κόκκινα δανεια, την ανάκαμψη των χορηγήσεων και το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τη δευτερογενή αγορά των NPEs, τα οποία είναι όλα συνδεδεμένα με την προσέλκυση των επενδυτών και την επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider