Ενθαρρυντικά χαρακτηρίζει η Κομισιόν τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών, με φόντο την επίσκεψη του Επιτρόπου Οικονομίας P. Moscovici στην Αθήνα.

«Η Κομισιόν ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών που δημοσίευσε η ΕΚΤ το Σάββατο. Τα αποτελέσματα κρίνονται αισιόδοξα και αποτελούν ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της εφαρμογής του τριετούς ελληνικού προγράμματος υπό τον ESM. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των προσπαθειών της Ελλάδας και των εταίρων για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό κλάδο, ώστε να αρθούν σταδιακά τα capital controls», δήλωσε η εκπρόσωπος του Επιτρόπου, Αnnika Breidthardt.

Η δήλωση είναι ενδεικτική του κλίματος που καλλιεργείται στη βελγική πρωτεύουσα και το οποίο είναι σχετικά αισιόδοξο, καθώς τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θεωρούνται ενθαρρυντικά.

Όπως πρόσθεσε η ίδια, η επίσκεψη του Επιτρόπου στην Αθήνα έχει στόχο την άμεση ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών. Επαναλαμβάνοντας ότι δεν θέλει να προβεί σε εικασίες, η Breidthardt εξήγησε πως όταν καλύψει τα προαπαιτούμενα η ελληνική πλευρά, το Euro Working Group θα συνεδριάσει για το θέμα της δόσης.