Παρέμβαση Παυλόπουλου για το ασφαλιστικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρέμβαση Παυλόπουλου για το ασφαλιστικό

Την ανάγκη στήριξης του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος, γιατί ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες για να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο Εργοδοτών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Jacek Krawczyk στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα, σημειώνοντας ότι όταν έγινε το PSI, δηλαδή η αναδιάρθωση του ελληνικού χρέους, πλήρωσε πολύ ακριβά.

Χωρίς το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατείχε, το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα θα μπορούσε να είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια, σημείωσε ο Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή όλοι, στην Ελλάδα, αγωνιζόμαστε για τη στήριξή του. Πρέπει να στηριχθεί, δεν μπορεί να είναι αυτό το θύμα της αναδιάρθρωσης ενός χρέους και όλα τα υπόλοιπα να τα επωμισθεί».

Απευθυνόμενος στον κ. Krawczyk τόνισε: «γι΄αυτόν τον λόγο η στήριξή σας, μας είναι παρά πολύ χρήσιμη» και χαρακτήρισε τη συνάντησή τους ιδιαίτερα σημαντική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider