Ως μια καλή εξέλιξη χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη συμφωνία μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί κατέληξαν σε ουσιαστική συμφωνία σε όλα τα θέματα που εκκρεμούν σχετικά με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων και σχετικά με τα μέτρα για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τα οποία είναι ουσιαστικής σημασίας για μια επιτυχημένη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.

Πρόκειται για μια καλή εξέλιξη. Το EuroWorking Group συζήτησε σήμερα την κατάσταση προόδου των εργασιών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Η νομοθεσία θα ψηφιστεί άμεσα από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Μετά την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων προαπαιτούμενων και της νομοθεσίας εφαρμογής, το Eurogroup/ EuroWorking Group είναι έτοιμα να υποστηρίξουν την εκταμίευση της επιμέρους δόσης των 2 δισ. ευρώ που συνδέεται με την πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων και να μεταφέρει στο Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τα κεφάλαια τα οποία χρειάζονται για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα, από τα 10 δισ. ευρώ που έχουν δεσμευτεί για αυτόν τον σκοπό, σύμφωνα με τις ανάγκες.»