Πτωτικά κινείται στο άνοιγμα των συναλλαγών της Τετάρτης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους τραπεζικούς τίτλους να δέχονται σφυροκόπημα και τις τιμές τους να «προσαρμόζονται» στις τιμές διάθεσης των αυξήσεων κεφαλαίου.

Η σημαντική υπερκάλυψη των βιβλίων προσφορών των Alpha Bank και Eurobank και η επακόλουθη κάλυψη για τις Εθνική και Πειραιώς αν και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στα πιστωτικά ιδρύματα, δεν είναι ικανή να φρενάρει τις ρευστοποιήσεις.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών στο άνοιγμα της συνεδρίασης σημειώνει απώλειες 7,76%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει η μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς (-19,44%) και ακολουθούν η Alpha Bank (-17,19%), η Eurobank (-16,67%) και η Εθνική Τράπεζα (-10,82%).

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών είναι στις 657 μονάδες και καταγράφει πτώση 0,13%. Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 8 είναι ανοδικές, 13 πτωτικές και 7 αμετάβλητες. Η αξία των συναλλαγών ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ.

Δεδομένης της κατάστασης στις τράπεζες, παρατηρείται επανενεργοποίηση αγοραστών σε blue chips. Η μετοχή του ΟΠΑΠ σημειώνει άνοδο 0,15% στα 6,8 ευρώ, η μετοχή του Τιτάνα διαπραγματεύεται στα 18,9 ευρώ και ο τίτλος των ΕΛΠΕ διαπραγματεύεται στα 4,88 ευρώ.

Μικρή στήριξη στην επενδυτική ψυχολογία προσφέρει η αποκλιμάκωση της απόδοσης του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου σε νέα χαμηλότερα επίπεδα. Συγκεκριμένα διαπραγματεύεται στο 7,1%, έναντι απόδοσης 7,6% μια εβδομάδα πριν.