Γεωργιάδης: Έρχονται φοροελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Έρχονται φοροελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ρευστότητας στην αγορά, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι μοιράζονται στην αγορά πάνω από 1,5 δισ. ευρώ.

«Θα δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων» διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΙ.

Όπως τόνισε ο υπουργός, οι ελαφρύνσεις αυτές δεν θα καλύπτουν το ύψος του ποσού που έχουν χάσει οι ιδιοκτήτες ακινήτων. «Σε αυτή τη κρίση όλοι θα χάσουμε από κάτι», σημείωσε.

Επιταγές

Σχετικά με τις επιχειρήσεις ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πληρώθηκε το 87% των επιταγών παρά την προστασία, ενώ η οδηγία προς τις τράπεζες είναι να διευκολύνουν τους πελάτες τους που βρέθηκαν σε δυσκολία πληρωμής επιταγής.

Καταστήματα

Αναφερόμενος σε όσα καταστήματα ανοίξουν τη Δευτέρα, ο υπουργός ανέφερε ότι κουβαλάνε δύο μεγάλες ευθύνες.

Η πρώτη είναι να μην διαδοθεί ο ιός και η δεύτερη να δείξουν καλή συμπεριφορά για να ανοίξουν και άλλα καταστήματα.

Ρευστότητα στην αγορά

Στο ζήτημα της ρευστότητας στην αγορά, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι μοιράζονται στην αγορά πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. Έως τις 15 Μαΐου ξεκινάει το μεγάλο πρόγραμμα των 7 δισ. για τις επιχειρήσεις, ενώ μέσα στον Μάιο θα δοθεί και το 1 δισ. της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόνισε.

Δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί

Όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας εν μέσω πανδημίας. «Προστατεύουμε την πρώτη κατοικία για 3 μήνες».

Το κράτος θα επιδοτήσει τις δόσεις των στεγαστικών δανείων και των κόκκινων και των πράσινων, τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.