«Θα δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων» διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΙ.

Όπως τόνισε ο υπουργός, οι ελαφρύνσεις αυτές δεν θα καλύπτουν το ύψος του ποσού που έχουν χάσει οι ιδιοκτήτες ακινήτων. «Σε αυτή τη κρίση όλοι θα χάσουμε από κάτι», σημείωσε.

Επιταγές

Σχετικά με τις επιχειρήσεις ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πληρώθηκε το 87% των επιταγών παρά την προστασία, ενώ η οδηγία προς τις τράπεζες είναι να διευκολύνουν τους πελάτες τους που βρέθηκαν σε δυσκολία πληρωμής επιταγής.

Καταστήματα

Αναφερόμενος σε όσα καταστήματα ανοίξουν τη Δευτέρα, ο υπουργός ανέφερε ότι κουβαλάνε δύο μεγάλες ευθύνες.

Η πρώτη είναι να μην διαδοθεί ο ιός και η δεύτερη να δείξουν καλή συμπεριφορά για να ανοίξουν και άλλα καταστήματα.

Ρευστότητα στην αγορά

Στο ζήτημα της ρευστότητας στην αγορά, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι μοιράζονται στην αγορά πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. Έως τις 15 Μαΐου ξεκινάει το μεγάλο πρόγραμμα των 7 δισ. για τις επιχειρήσεις, ενώ μέσα στον Μάιο θα δοθεί και το 1 δισ. της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόνισε.

Δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί

Όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας εν μέσω πανδημίας. «Προστατεύουμε την πρώτη κατοικία για 3 μήνες».

Το κράτος θα επιδοτήσει τις δόσεις των στεγαστικών δανείων και των κόκκινων και των πράσινων, τόνισε.