Νέο επίδομα 800 ευρώ και «μαξιλάρι» ρευστότητας στις επιχειρήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον Μάιο

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο επίδομα 800 ευρώ και «μαξιλάρι» ρευστότητας στις επιχειρήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον Μάιο
Πρόθεση του οικονομικού επιτελείου είναι το συγκεκριμένο μέτρο στήριξη να επεκταθεί για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση στην οικονομία λόγω του κορονοϊού.

Την επέκταση του μέτρου της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ και τον Μάιο και τον μισό Ιούνιο, μελετά η κυβέρνηση.

Πρόθεση του οικονομικού επιτελείου είναι το συγκεκριμένο μέτρο στήριξης προς τις επιχειρήσεις που είτε έκλεισαν με κρατική εντολή είτε θεωρούνται πληττόμενες, να επεκταθεί για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση στην οικονομία λόγω του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για το ύψος του ποσού και το διάστημα χορήγησή του αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το Πάσχα.

Με βάση το επικρατέστερο σενάριο, το επίδομα των 800 ευρώ θα δοθεί για το διάστημα από την 1η Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου σε όσους εργαζόμενους είναι σε αναστολή η σύμβασή τους.

Μάλιστα, το επίδομα θα δοθεί ακόμη και αν έχει ξεκινήσει η σταδιακή «χαλάρωση» των μέτρων, προκειμένου να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που ήταν προσωρινά κλειστές και χρειάζονται χρόνο για να μπουν σε μια κανονικότητα.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, μελετάται η χορήγηση ενός είδους «μαξιλάρι» ρευστότητας στις επιχειρήσεις που θα μπουν ξανά σε λειτουργία, προκειμένου να καλύψει τις πρώτες τους δαπάνες.

Υπενθυμίζεται πως και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε να εννοηθεί πως το επίδομα θα επεκταθεί και τον επόμενο μήνα, δηλώνοντας πως «στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, η οποία και εξετάζει σε καθημερινή βάση τα νέα στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, βρίσκεται η παράταση του μέτρου των 800 ευρώ, αλλά σαφώς μειούμενου».

Πότε θα πληρωθεί το επίδομα

Η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ για το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου ξεκινά την Μ.Τετάρτη για τους πρώτους από τους 1,7 εκατ. εργαζόμενους που το δικαιούνται.

Πιο συγκεκριμένα, οι πληρωμές των 800 ευρώ θα γίνουν ως εξής:

- Από την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου έως και την Μ. Παρασκευή 17 Απριλίου θα λάβουν τα 800 ευρώ όσοι έκαναν και κάνουν δήλωση στο supportemployees.yeka.gr από 1 έως 10 Απριλίου

- Το τριήμερο 27 έως 30 Απριλίου θα λάβουν τα 800 ευρώ όσοι θα κάνουν δήλωση στο supportemployees.yeka.gr από 11 έως 20 Απριλίου (προφανώς επειδή 25-26/4 είναι Σαββατοκύριακο)

- Μεταξύ 5 και 10 Μαίου θα λάβουν τα 800 ευρώ όσοι θα κάνουν δήλωση στο supportemployees.yeka.gr από 21 έως 30 Απριλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider