Ισχνή προσέλευση στη ρύθμιση χρεών των 24-48 δόσεων

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχνή προσέλευση στη ρύθμιση χρεών των 24-48 δόσεων
Η υπαγωγή οφειλετών της εφορίας στη νέα πάγια ρύθμιση χρεών των 24-48 δόσεων είναι μέχρι στιγμής χαμηλή.

Σήμερα πάνω από 1,2 εκατ. οφειλέτες είναι αντιμέτωποι με κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο και κινδυνεύουν να απολέσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και περιουσιακά τους στοιχεία.

Ωστόσο, παρά αυτή την πραγματικότητα η υπαγωγή οφειλετών της εφορίας στη νέα πάγια ρύθμιση χρεών των 24-48 δόσεων είναι μέχρι στιγμής χαμηλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ περίπου 27.000 φορολογούμενοι υπέβαλαν αίτηση για να υπαχθούν στη ρύθμιση. Από αυτούς 22.500 είναι φυσικά πρόσωπα και 4.500 είναι επιχειρήσεις.

Ενδιαφέρον υπάρχει αλλά...

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πολλοί οφειλέτες μπαίνουν στην πλατφόρμα, βλέπουν πόσα χρωστούν και το ποσό της μηνιαίας δόσης που τους υπολογίζει το σύστημα, αλλά δεν πατούν ακόμα το κουμπί της υποβολής για να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Από όσους οφειλέτες κάνουν χρήση της πλατφόρμας, οι περισσότεροι ρυθμίζουν σε έως 24 δόσεις τις τακτικές οφειλές τους από ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ τις οποίες είχαν αφήσει αρρύθμιστες, ενώ υπάρχουν και οι οφειλέτες που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των 12 δόσεων μετά την 1η Νοεμβρίου 2019 και μεταπήδησαν τώρα στη νέα ρύθμιση για να κερδίσουν διπλάσιο αριθμό δόσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider