Οι πλειστηριασμοί ακινήτων αποτελούν την τελευταία «εκκρεμότητα» για την εκταμίευση των 2+10 δισ., με τις δύο πλευρές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το μεσημέρι του Σαββάτου (2.00 μμ.), εν μέσω αισιοδοξίας ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή για το επίμαχο ζήτημα των κόκκινων δανείων. Το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να συγκλιθεί το Euro Working Group.

Τα θέματα των 100 δόσεων, των ισοδυνάμων για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση και των γενόσημων έχουν διευθετηθεί και η μόνη εκκρεμότητα που χωρίζει την Ελλάδα από την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ και τη λήψη των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι οι πλειστηριασμοί στην α’ κατοικία.

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε πως πιθανότατα το Σάββατο θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους Θεσμούς για να αποσαφηνιστούν περαιτέρω ζητήματα της διαπραγμάτευσης, ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να απαντήσει κατά πόσο θα γεφυρωθούν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οι διαφορές με τους πιστωτές σε σχέση με το όριο προστασίας της α’ κατοικίας και τα εισοδηματικά κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι δανειολήπτες.

Ακόμη, έγινε γνωστό ότι οι επικεφαλής των κλιμακίων θα παραμείνουν στην Αθήνα έως και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας προκειμένου να οριστικοποιήσουν και να συντονίσουν την εφαρμογή του δεύτερου σετ προαπαιτουμένων. Σημειώνεται πως σε αυτό περιλαμβάνονται η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για την περίοδο 2016-2019.

Θανάσης Κουκάκης