Αισθητή πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αισθητή πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
Η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,535%, ενώ η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,36%.

Μαζικές τοποθετήσεις στα ελληνικά χρεόγραφα σημειώνονται σήμερα από επενδυτές, με αποτέλεσμα να υποχωρούν αισθητά οι αποδόσεις τους.

Η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,535%, ήτοι 12,4% χαμηλότερα σε σχέση με χθες. Να σημειωθεί πως η απόδοση του εν λόγω ομολόγου προ έτους ήταν στο 3,7%.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,36% και σημειώνει υποχώρηση 4,60% σε σχέση με χθες. Να σημειωθεί πως η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου ήταν προ έτους στο 4,68%.

Η πρόσκληση στους επενδυτές ανέβασε τις τιμές

Η άνοδος των τιμών του πενταετούς και του δεκαετούς ομολόγου έρχεται λίγες ώρες μετά την εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στο συνέδριο της Capital Link, όπου απηύθυνε πρόσκληση στους επενδυτές.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε μεταξύ άλλων πως η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία της Ελλάδος αποκαθίστανται, το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται και η αισιοδοξία επιστρέφει στη χώρα, ενώ έκανε και ένα σύντομο απολογισμό των τελευταίων πέντε μηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider