Τα αργότερο έως το Μάρτιο οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα αργότερο έως το Μάρτιο οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες
Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με βάση τις πραγματικές αξίες, θα συμβάλλει στην αύξηση της εισπραξιμότητας σε ιδιοκτησίες συγκεκριμένων περιοχών της χώρας.

H αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ξεκίνησε με στόχο αφενός οι τιμές στις εφορίες να προσεγγίσουν τις πραγματικές και αφετέρου να ενταχθούν στο νέο σύστημα περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων.

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με βάση τις πραγματικές αξίες, θα συμβάλλει στην αύξηση της εισπραξιμότητας σε ιδιοκτησίες συγκεκριμένων περιοχών της χώρας που τώρα το επίπεδο των αντικειμενικών αξιών είναι αρκετά χαμηλότερο έναντι της εμπορικής αξίας καθώς και σε περιοχές της χώρας με πολύ υψηλή αξία ακινήτων (πολυτελείς παραθεριστικές περιοχές), που ως τώρα δεν λαμβάνονταν υπόψη.

Πρόκειται κυρίως για εκτός σχεδίου ακίνητα σε περιοχές φιλέτα όπου οι πραγματικές τους αξίες τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει την ανηφόρα. Και όλα αυτά με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα από τη φορολογία ακινήτων.

«Αυτή η παρέμβαση θα δώσει τη δυνατότητα για περαιτέρω μείωση των βαρών στους πολίτες που κατέβαλαν δυσανάλογα υψηλούς φόρους ακίνητης περιουσίας», αναφέρει σχετικά το προσχέδιο προϋπολογισμού 2020. Οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν αναμένεται να τεθούν σε ισχύ το αργότερο έως τον Μάρτιο 2020 και να αφορούν και στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ του 2021.

Κατά πληροφορίες ήδη οι συναντήσεις της Ομάδας Εργασίας για την αναμόρφωση του πλαισίου εκτιμήσεων και προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστου Τριαντόπουλου είναι πολύ τακτικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider