Καραμανλής: Το κλασικό δημόσιο έργο δεν παράγει πλέον αξία

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραμανλής: Το κλασικό δημόσιο έργο δεν παράγει πλέον αξία
«Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει το 2023 καθώς μετά κινδυνεύουν να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια», σημείωσε ο υπουργός Υποδομών.

Στα έργα ΣΔΙΤ και στις παραχωρήσεις δίνει το βάρος η κυβέρνηση για τις νέες υποδομές. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής από το βήμα του Athens Investment Forum που διοργανώνει το ΤΕΕ, τονίζοντας ότι «τα κλασικά δημόσια έργα δεν παράγουν πλέον αξία».

Ο κ. Καραμανλής μιλώντας για έργα, όπως ο ΒΟΑΚ και ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος, δήλωσε πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τόνισε για άλλη μια φορά ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει το 2023 καθώς μετά κινδυνεύουν να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια.

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε παραλάβει δύσκολη κατάσταση, δεν μπορούν να λυθούν σε μία μέρα», σχολίασε ο υπουργός, ωστόσο έκανε λόγο για έναν νέο στρατηγικό σχεδιασμό έργων που θα εξυπηρετεί πραγματικές ανάγκες. «Υπ' αυτό το πλαίσιο το βάρος πέφτει στην ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και στα έργα για την αντιμετώπιση των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής», εξήγησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider