Σταϊκούρας για δεκαετές ομόλογο: Ήταν μια εξαιρετικά ποιοτική έκδοση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας για δεκαετές ομόλογο: Ήταν μια εξαιρετικά ποιοτική έκδοση
«Η επιτυχής κίνηση αποδεικνύει ότι η χώρα, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ενισχύει την αξιοπιστία της απέναντι στις διεθνείς αγορές και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

«Η οικονομία της χώρας κάνει σήμερα, με επιτυχία, ένα ακόμη βήμα σύμφωνα με το σχέδιό μας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τη νέα έξοδο στις αγορές.

«Η χώρα, με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βγήκε εφέτος, επιτυχώς, για δεύτερη φορά στις αγορές. Άντλησε, με δεκαετές ομόλογο, 1,5 δισ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές, με επιτόκιο ύψους 1,5%. Θυμίζουμε ότι το επιτόκιο της προηγούμενης έκδοσης 10ετούς ομολόγου, στις 12 Μαρτίου 2019, ήταν στο 3,9%. Επιπροσθέτως, ως στοιχεία επιτυχίας χαρακτηρίζονται η μεγάλη ζήτηση, η σημαντικά πλεονάζουσα κάλυψη και η διασπορά των επενδυτών», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, για να επισημάνει πως «όλα τα ανωτέρω καταδεικνύουν ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά ποιοτική έκδοση».

«Η επιτυχής αυτή κίνηση αποδεικνύει ότι η χώρα, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ενισχύει την αξιοπιστία της απέναντι στις διεθνείς αγορές και δημιουργεί, βήμα – βήμα, τις προϋποθέσεις για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider