Ντράγκι: Αν συνεχίσει την ίδια πρόοδο η Ελλάδα θα μπορεί να συμμετάσχει στο QE

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντράγκι: Αν συνεχίσει την ίδια πρόοδο η Ελλάδα θα μπορεί να συμμετάσχει στο QE
Σε ερώτηση του Γιώργου Κύρτσου για την οικονομία της Ελλάδας απάντησε ο Μάριο Ντράγκι.

«Είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι αν η πρόοδος της Ελλάδας συνεχίσει να είναι σημαντική στο θέμα των μεταρρυθμίσεων θα υπάρχουν συνθήκες στις οποίες θα μπορεί να συμμετάσχει στο QE, αλλά πρόοδος πρέπει να γίνει. Η συμμετοχή εξαρτάται από την «επιλεξιμότητα» (επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα) ανέφερε ο Μάρτιο Ντράγκι.

Ερωτηθείς από τον Γιώργο Κύρτσο για τα πρωτογενή πλεονάσματα ανέφερε πως «το βασικό ζήτημα με τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι να εξασφαλίσουμε ότι διατηρούνται οι ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς που απολαμβάνει σήμερα η Ελλάδα. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει να λαμβάνει υπόψη η δημοσιονομική πολιτική», σημείωσε.

Υπήρξε σημαντική αν όχι εξαιρετική πρόοδος στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την αξιοπιστία που έχει η Ελλάδα αυτές τις ημέρες, τις πολύ καλές συνθήκες σε ότι αφορά την πρόσβαση στις αγορές, υποστήριξε ο Μάριο Ντράγκι.

Συνολικά οι αγορές δείχνουν να αντιλαμβάνονται τη συνολική πρόοδο της χώρας, συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τα κόκκινα δάνεια ο απερχόμενος επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε ότι η μείωσή τους παραμένει σημαντική, όχι μόνο για τη χώρα, καθώς δημιουργούν τριγμούς στον τραπεζικό σύστημα και περιορίζουν τις δανειοδοτήσεις. «Αυτό πρέπει να γίνει χωρίς να πληγωθεί η κουλτούρα πληρωμών και χωρίς να πληγωθεί το τραπεζικό σύστημα και ο ιδιωτικός τομέας», είπε συμπληρώνοντας ότι πρέπει να διατηρείται η κοινωνική συνοχή με διάφορες πολιτικές, κυρίως δημοσιονομικές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider