Έξι ελληνικά νησιά – κοσμήματα αναζητούν αγοραστές

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι ελληνικά νησιά – κοσμήματα αναζητούν αγοραστές
Το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται λόγω της φυσικής ομορφιάς και του κλίματος της χώρα μας δεν φθάνει για να υλοποιηθεί μια αγοραπωλησία.

Η αγορά ενός ιδιωτικού νησιού απαιτεί και στην Ελλάδα όπως και παντού μια... άλφα οικονομική επιφάνεια.

Στη χώρα μας όμως απαιτεί και επιπλέον υπομονή, καθώς όπως αναφέρουν επαγγελματίες που ασχολούνται σε διεθνές επίπεδο με τη συγκεκριμένη αγορά η γραφειοκρατία που καλείται να αντιμετωπίσει ο υποψήφιος αγοραστής είναι τεράστια.

Για αυτό συχνά το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται λόγω της φυσικής ομορφιάς και του κλίματος της χώρα μας δεν φθάνει για να υλοποιηθεί μια αγοραπωλησία.

Σίγουρα δεν υπάρχει έλλειψη πανέμορφων νησιών που βρίσκονται προς πώληση όπως φαίνεται και από την παρακάτω λίστα των προς πώληση ελληνικών νησιών που διαθέτει η γερμανική εταιρεία Vladi Private Islands:

Ανάμεσα στην Ιθάκη (μόλις τέσσερα μίλια μακριά) και τη Λευκάδα βρίσκεται ένα νησί.  Διαθέτει σπίτι και εκκλησία, ενώ οι κατσίκες, που υπάρχουν στην περιοχή, ανήκουν σε έναν βοσκό, ο οποίος τις επισκέπτεται κάθε 4η ημέρα. Οι ιδιοκτήτες, βέβαια, έχουν συμφωνήσει πως σε περίπτωση πώλησης, εκείνος θα αποσυρθεί από τα καθήκοντά του. «Το νησί είναι αρκετά μεγάλο, για να προσφέρει απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής, ενώ θα μπορούσε να είναι, εξίσου, κατάλληλο και ως μεγάλο θέρετρο, χάρη στα καλά σημεία πρόσβασης», εξηγεί η γερμανική εταιρεία.
 

Το συγκεκριμένο νησάκι 120 στρεμμάτων βρίσκεται στα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού κόλπου. Σύμφωνα με τη Vladi Private Islands διαθέτει νόμιμους και «καθαρούς» τίτλους ιδιοκτησίας, που χρονολογούνται από το 1874, ενώ χαρακτηρίζεται ως γεωργική γη (όχι δάσος), μία σημαντική παράμετρος για τυχόν μελλοντικές αναπτύξεις. Σύμφωνα με την αγγελία, αποτελεί το κεντρικό μέρος ενός συμπλέγματος τριών νησιών και διαθέτει πλούσια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας και παραλία με βότσαλα. «Το νησί είναι εύκολα προσβάσιμο με θαλάσσιο ταξί, ενώ η απόσταση από Κόρινθο και Αθήνα υπολογίζεται σε 20 και 45 λεπτά αντίστοιχα».

Αυτό το ελληνικό νησί, που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, έχει φιλοξενήσει διάφορους διάσημους επισκέπτες κατά το παρελθόν μεταξύ των οποίων ο Γουίνστον Τσώρτσιλ και οι Beatles.Βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, στον νότιο κόλπο της Εύβοιας και είναι εύκολα προσβάσιμο (1,5 ώρα από την Αθήνα με το αυτοκίνητο και μόλις 10 λεπτά με το ελικόπτερο). Σύμφωνα με την Vladi Private Islands, η Αγία Τριάδα «είναι κυρίως επίπεδη, με πλούσια βλάστηση, συμπεριλαμβανομένων περίπου 350 ελαιόδεντρων».

Η Καρδιώτισσα βρίσκεται μόλις επτά λεπτά με ταχύπλοο από τη Φολέγανδρο και 10 λεπτά από τη Σίκινο.  «Αυτό το νησί των 1.133.000 τ.μ. είναι ιδανικό για ανάπτυξη. Με απόλυτα σαφείς τίτλους και πιστοποίηση από το ελληνικό κράτος, οι επιλογές είναι αμέτρητες», αναφέρει η εταιρεία. Η τιμή δεν αποκαλύπτεται (χαρακτηρίζεται «συζητήσιμη») με τον Spitogatos, ωστόσο, να την ορίζει στα πέντε εκατ. ευρώ (τέσσερα ευρώ/τ.μ.).   

Το συγκεκριμένο νησάκι των βορείων Δωδεκανήσων έχει απασχολήσει την επικαιρότητα καθώς κατά καιρούς πολλοί διάσημοι εμφανίζονται από τα ΜΜΕ ως ιδιοκτήτες του. Η Στρογγυλή βρίσκεται κοντά σε Λειψούς και Πάτμο. Διαθέτει τρεις πανέμορφες παραλίες και ένα αγκυροβόλιο. 

Το νησάκι του Αγίου Αθανασίου βρίσκεται στον κόλπο της Κορίνθου, 1,5χλμ. από την Ιτέα και σε μικρή απόσταση από τους Δελφούς, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και το ιστορικό λιμάνι του Γαλαξιδίου. Η βλάστηση σε αυτό το μικρό, ιδιωτικό νησί των 10.811 τ.μ. περιλαμβάνει μερικά πεύκα και ελιές, ενώ υπάρχει και μία μικρή αμμώδης παραλία κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής. Το νησί διαθέτει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις δημόσιες αρχές, ενώ όπως σημειώνει η εταιρεία «Ο Άγιος Αθανάσιος είναι απαλλαγμένος από τον χαρακτηρισμό ως ζώνης Natura».

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:53

ΥΠΑΑΤ για αφθώδη πυρετό στη Λέσβο: «Η θανάτωση των θετικών εκτροφών παραμένει υποχρεωτική»

14:36

Ιταλός ΥΠΕΞ σε Ρούμπιο: «Σημαντικό να υπάρχει αμερικανική παρουσία στην Ευρώπη»

14:20

Γερμανία: «Μπλόκο» στο κυβερνητικό μέτρο στήριξης για αφορολόγητο μπόνους 1.000 ευρώ

14:16

Τα Σύβοτα και οι ονειρεμένες παραλίες τους

14:07

Κρεμλίνο: «Ο Πούτιν είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, αλλά δεν θα κάνει το πρώτο βήμα»

13:59

Η Πλαίσιο στην κορυφή των Best Workplaces στην Ελλάδα

13:54

Χανταϊός: Τι επισημαίνουν ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων

13:51

Ντε Γκίντος: «Κλειδί» τα Στενά του Ορμούζ για την απόφαση της ΕΚΤ στις 11 Ιουνίου

13:45

Κώτσηρας: Θετική για τον τουρισμό η σταθερότητα και αξιοπιστία της οικονομίας

13:42

Ο Τραμπ ετοιμάζεται για συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ την επόμενη εβδομάδα

13:37

Χαντζηνικολάου (Πειραιώς): Το ζητούμενο για περαιτέρω πιστωτική επέκταση είναι η ύπαρξη επενδυτικών σχεδίων

13:35

Πώς είδε η Citi τα αποτελέσματα της ΕΤΕ - Τι λέει για το deal με Allianz

13:28

Υψηλό τριετίας για τις παγκόσμιες τιμές τροφίμων τον Απρίλιο

13:11

Ομηρία σε εξέλιξη σε τράπεζα στη δυτική Γερμανία

13:09

Μιχαηλίδου: «Ευθύνη οικογένειας και πολιτείας η προστασία των παιδιών από τον ψηφιακό εθισμό»

13:06

Αναβάθμιση guidance από Commerzbank - «Τσεκούρι» σε 3.000 θέσεις εργασίας

12:52

Μειώθηκε 30,5% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Μάρτιο

12:36

Συμβουλές Καριέρας από ManpowerGroup: Personal Branding στην Εποχή της ΑΙ

12:31

Στο σφυρί αντικείμενα από τα «Φιλαράκια» που ανήκαν στον Μάθιου Πέρι

12:31

Ελβετία: Διχασμένοι οι πολίτες για το προτεινόμενο όριο πληθυσμού στα 10 εκατ.

12:22

Πιερρακάκης: Έρχεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός 800 εκατ. ευρώ - Ενίσχυση 300 ευρώ και για χήρες άνω των 60 ετών

12:22

Allwyn Care: Νέες δράσεις με έμφαση στην πρόληψη και την εθελοντική προσφορά

12:11

Μαρινάκης: «Στόχος της κυβέρνησης για το 2027 παραμένει η αυτοδυναμία»

12:03

Στο 5,4% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο - Διψήφια έκρηξη τιμών σε Στέγαση και Μεταφορές

11:53

Χρυσοχοΐδης: Σχέδιο για πλήρη απαγόρευση των πατινιών στους ανηλίκους

11:44

Ανάλυση Eurobank: Οι πρώτες επιπτώσεις της ανόδου των τιμών ενέργειας στους δείκτες της ελληνικής οικονομίας

11:39

Επιχειρήσεις: Πώς θα αμφισβητούν πρόστιμα της Πυροσβεστικής - Τι αλλάζει

11:26

Μυλωνάς (Εθνική): Ισχυρό pipeline δανείων - Boost σε κέρδη και προμήθειες από Allianz

11:25

Οι Field Officers του 1566. Η εξυπηρέτηση σε δημόσια νοσοκομεία γίνεται τώρα καλύτερη!

11:20

Δοκιμάστε το εβδομαδιαίο κουίζ του insider

gazzetta
gazzetta reader insider insider