Έξι ελληνικά νησιά – κοσμήματα αναζητούν αγοραστές

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι ελληνικά νησιά – κοσμήματα αναζητούν αγοραστές
Το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται λόγω της φυσικής ομορφιάς και του κλίματος της χώρα μας δεν φθάνει για να υλοποιηθεί μια αγοραπωλησία.

Η αγορά ενός ιδιωτικού νησιού απαιτεί και στην Ελλάδα όπως και παντού μια... άλφα οικονομική επιφάνεια.

Στη χώρα μας όμως απαιτεί και επιπλέον υπομονή, καθώς όπως αναφέρουν επαγγελματίες που ασχολούνται σε διεθνές επίπεδο με τη συγκεκριμένη αγορά η γραφειοκρατία που καλείται να αντιμετωπίσει ο υποψήφιος αγοραστής είναι τεράστια.

Για αυτό συχνά το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται λόγω της φυσικής ομορφιάς και του κλίματος της χώρα μας δεν φθάνει για να υλοποιηθεί μια αγοραπωλησία.

Σίγουρα δεν υπάρχει έλλειψη πανέμορφων νησιών που βρίσκονται προς πώληση όπως φαίνεται και από την παρακάτω λίστα των προς πώληση ελληνικών νησιών που διαθέτει η γερμανική εταιρεία Vladi Private Islands:

Ανάμεσα στην Ιθάκη (μόλις τέσσερα μίλια μακριά) και τη Λευκάδα βρίσκεται ένα νησί.  Διαθέτει σπίτι και εκκλησία, ενώ οι κατσίκες, που υπάρχουν στην περιοχή, ανήκουν σε έναν βοσκό, ο οποίος τις επισκέπτεται κάθε 4η ημέρα. Οι ιδιοκτήτες, βέβαια, έχουν συμφωνήσει πως σε περίπτωση πώλησης, εκείνος θα αποσυρθεί από τα καθήκοντά του. «Το νησί είναι αρκετά μεγάλο, για να προσφέρει απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής, ενώ θα μπορούσε να είναι, εξίσου, κατάλληλο και ως μεγάλο θέρετρο, χάρη στα καλά σημεία πρόσβασης», εξηγεί η γερμανική εταιρεία.
 

Το συγκεκριμένο νησάκι 120 στρεμμάτων βρίσκεται στα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού κόλπου. Σύμφωνα με τη Vladi Private Islands διαθέτει νόμιμους και «καθαρούς» τίτλους ιδιοκτησίας, που χρονολογούνται από το 1874, ενώ χαρακτηρίζεται ως γεωργική γη (όχι δάσος), μία σημαντική παράμετρος για τυχόν μελλοντικές αναπτύξεις. Σύμφωνα με την αγγελία, αποτελεί το κεντρικό μέρος ενός συμπλέγματος τριών νησιών και διαθέτει πλούσια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας και παραλία με βότσαλα. «Το νησί είναι εύκολα προσβάσιμο με θαλάσσιο ταξί, ενώ η απόσταση από Κόρινθο και Αθήνα υπολογίζεται σε 20 και 45 λεπτά αντίστοιχα».

Αυτό το ελληνικό νησί, που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, έχει φιλοξενήσει διάφορους διάσημους επισκέπτες κατά το παρελθόν μεταξύ των οποίων ο Γουίνστον Τσώρτσιλ και οι Beatles.Βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, στον νότιο κόλπο της Εύβοιας και είναι εύκολα προσβάσιμο (1,5 ώρα από την Αθήνα με το αυτοκίνητο και μόλις 10 λεπτά με το ελικόπτερο). Σύμφωνα με την Vladi Private Islands, η Αγία Τριάδα «είναι κυρίως επίπεδη, με πλούσια βλάστηση, συμπεριλαμβανομένων περίπου 350 ελαιόδεντρων».

Η Καρδιώτισσα βρίσκεται μόλις επτά λεπτά με ταχύπλοο από τη Φολέγανδρο και 10 λεπτά από τη Σίκινο.  «Αυτό το νησί των 1.133.000 τ.μ. είναι ιδανικό για ανάπτυξη. Με απόλυτα σαφείς τίτλους και πιστοποίηση από το ελληνικό κράτος, οι επιλογές είναι αμέτρητες», αναφέρει η εταιρεία. Η τιμή δεν αποκαλύπτεται (χαρακτηρίζεται «συζητήσιμη») με τον Spitogatos, ωστόσο, να την ορίζει στα πέντε εκατ. ευρώ (τέσσερα ευρώ/τ.μ.).   

Το συγκεκριμένο νησάκι των βορείων Δωδεκανήσων έχει απασχολήσει την επικαιρότητα καθώς κατά καιρούς πολλοί διάσημοι εμφανίζονται από τα ΜΜΕ ως ιδιοκτήτες του. Η Στρογγυλή βρίσκεται κοντά σε Λειψούς και Πάτμο. Διαθέτει τρεις πανέμορφες παραλίες και ένα αγκυροβόλιο. 

Το νησάκι του Αγίου Αθανασίου βρίσκεται στον κόλπο της Κορίνθου, 1,5χλμ. από την Ιτέα και σε μικρή απόσταση από τους Δελφούς, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και το ιστορικό λιμάνι του Γαλαξιδίου. Η βλάστηση σε αυτό το μικρό, ιδιωτικό νησί των 10.811 τ.μ. περιλαμβάνει μερικά πεύκα και ελιές, ενώ υπάρχει και μία μικρή αμμώδης παραλία κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής. Το νησί διαθέτει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις δημόσιες αρχές, ενώ όπως σημειώνει η εταιρεία «Ο Άγιος Αθανάσιος είναι απαλλαγμένος από τον χαρακτηρισμό ως ζώνης Natura».

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Γάλλος πρωθυπουργός: «Σοβαρές απειλές» ξένης παρέμβασης στις εκλογές του 2027

23:42

Νέος υπουργός Άμυνας της Βρετανίας ο Νταν Τζάρβις

23:28

Ρεκόρ για την IPO της SpaceX: «Μάζεψε»75 δισ. δολάρια - Πόσο αποτιμάται

23:16

Η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή έδωσε «φτερά» στη Wall Street - Ράλι 2,54% για Nasdaq

23:04

Διευκρινίσεις του e-ΕΦΚΑ για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα

22:51

«Παράθυρο» Τραμπ για υπογραφή συμφωνίας με Ιράν στην Ευρώπη - Πότε ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ

22:40

Euronext Athens: Καθαρό μέρισμα 0,109 ευρώ ανά μετοχή - Στις 30 Ιουνίου η καταβολή

22:37

Πιερρακάκης: Οι επενδύσεις στην ενέργεια κλειδί για ανταγωνιστικότητα και ασφάλεια της Ευρώπης

22:24

Αγαπηδάκη: «Δεν δεχόμαστε η Υγεία να καθορίζεται από το πορτοφόλι»

22:11

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 1,4 εκατ. ευρώ

22:02

Το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο ξεκίνησε, ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία NOAA

21:58

Ανοδικό ξέσπασμα 2% για τον χρυσό μετά το deal Τεχεράνης - Ουάσιγκτον

21:45

Ορμούζ και Fed κρίνουν τις επόμενες κινήσεις της Λαγκάρντ

21:36

Η Ford ανακηρύχθηκε η πιο εμβληματική εταιρεία στην Αμερική

21:31

Χαλάνδρι: «Φάμπρικα» παράνομων σκευασμάτων ντόπινγκ σε φαρμακείο - 14 συλλήψεις

21:17

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών

21:03

To Nego Box του 1,73 τρισ. ευρώ ανοίγει και επισήμως τη μάχη του νέου κοινοτικού προϋπολογισμού

20:50

Πετρέλαιο: Η συμφωνία Τραμπ - Ιράν «βύθισε» σχεδόν 3% το Brent

20:35

Ο Τραμπ ακύρωσε τις επιθέσεις στο Ιράν: «Έχουμε συμφωνία» - Τι απαντά η Τεχεράνη

20:27

Ιράν σε ΗΠΑ για νησί Χαργκ: «Προσέξτε, θα απαντήσουμε συντριπτικά» - «Έρχεται τέλμα δίχως τέλος»

20:25

Αναβλήθηκε επ' αόριστον το άνοιγμα της νέας γέφυρας στα σύνορα Καναδά- ΗΠΑ

20:23

Κάλας σε Αραγτσί: Πόλεμος πλήρους κλίμακας θα είχε τεράστιο κόστος για όλη τη Μ. Ανατολή

20:10

Μητσοτάκης: Μεγαλύτερη επιτυχία μας η μείωση του χρέους - Εκλογές την άνοιξη του 2027

20:09

ΑΑΔΕ: Φιλοξένησε την 3η Διάσκεψη των Γενικών Διευθυντών Τελωνείων Δυτικών Βαλκανίων και ΕΕ

19:52

Έκκληση Γκουτέρες σε ΗΠΑ και Ιράν για αποκατάσταση της εκεχειρίας

19:38

Βυθίστηκαν δύο τουριστικά σκάφη μετά από πυρκαγιά στους Παξούς

19:24

ΥΠΕΣ: Σαρωτικές αλλαγές στον Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Τι παρουσίασε ο Θ. Λιβάνιος

19:10

Κέρδη στις ευρωαγορές κόντρα σε ΕΚΤ και Τραμπ - Ράλι 9% για Hugo Boss

19:01

Flexopack: Διανέμει καθαρό μέρισμα 0,166 ευρώ ανά μετοχή - 7 Ιουλίου η καταβολή

18:52

Autohellas: Στα 220,9 εκατ. ο κύκλος εργασιών το α' τρίμηνο


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider