Το Eurogroup θα εξετάσει την ελληνική πρόοδο το Δεκέμβριο

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Eurogroup θα εξετάσει την ελληνική πρόοδο το Δεκέμβριο
H αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς στο πλαίσιο της τέταρτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης θα ξεκινήσει στις 23 Σεπτεμβρίου.

Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου θα εξετασθεί η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας στη βάση της τέταρτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, από το Ελσίνκι ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Ο ίδιος αποσαφήνισε πως το συμβούλιο δεν μπήκε στο βάθος των πολιτικών. «Δεν συζητήσαμε λεπτομέρειες. Θα εξετάσουμε το θέμα της Ελλάδας το Δεκέμβριο στο πλαίσιο της τέταρτης έκθεσης μεταμνημονιακής εποπτείας», είπε σχετικά.

Να σημειωθεί πως η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς στο πλαίσιο της τέταρτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης θα ξεκινήσει στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ τεχνικά τα κλιμάκια των θεσμών θα εκκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα τις επαφές τους στα υπουργεία.

«Καλωσορίσαμε τον Χρήστο Σταϊκούρα και τον νέο Ιταλό υπουργό Οικονομικών και ακούσαμε τις προτεραιότητες πολιτικής τους και τη δέσμευση σε πολιτικές που προσφέρουν σταθερότητα στην οικονομία», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider