Ξεκινά νέος γύρος διαπράτευσης-Στη «θέση» του ο Τσακαλώτος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινά νέος γύρος διαπράτευσης-Στη «θέση» του ο Τσακαλώτος

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων ξεκινά την Τρίτη με τους Θεσμούς ενώ η κυβέρνηση καλείται μέσα στις επόμενες 12 ημέρες να καταλήξει σε ένα πλαίσιο συμφωνίας ενώ κατά τη σημερινή σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού αποσαφηνίστηκαν οι γραμμές που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση στην επόμενη σύνοδο του Eurogroup, στις 22 Απριλίου. Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, την κυβέρνηση να δέχεται βολές πανταχόθεν και τα σενάρια για αποσύνθεση της κυβέρνησης να αυξάνουν - με αποκορύφωμα τη φήμη περί παραίτησης Τσακαλώτου- το υπουργείο διέψευσε «οριζοντίως, κάθετα και χιαστί» τα σενάρια περί παραίτησης του υπουργού Οικονομικών.

Η Ελλάδα απ’ ότι φαίνεται θα κληθεί να λάβει πρόσθετα προληπτικά μέτρα καθώς κατά την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ ξεκαθαρίσθηκε πως προκειμένου να μετέχει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να προσδιορισθεί ένα προσθετό πακέτο δημοσιονομικών παρεμβάσεων πέραν του υπό διαπραγμάτευση πακέτου των 5,4 δισ. ευρώ που συζητά η κυβέρνηση με τους θεσμούς. Για να γεφυρωθεί η διαφορά σε επίπεδο διαπραγμάτευσης και να ξεπερασθεί το αδιέξοδο με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα η Ευρωζώνη πρότεινε να προσδιορισθούν από την ελληνική πλευρά μέτρα σύγκλησης 3 δισ. ευρώ, τα οποία θα ενεργοποιηθούν μόνον εάν διαφανεί πως δεν θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να υλοποιήσει τη συμφωνία του Ιουλίου»

«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της. Είναι έτοιμη να υλοποιήσει όσα προβλέπονται από τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λίγο μετά το τέλος της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή. Παράλληλα, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες κατατίθενται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής οι δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που φέρουν τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής για το ασφαλιστικό και τη φορολογία εισοδήματος ενώ σε ότι αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους επεσήμανε ότι «πρώτα η πρώτη αξιολόγηση και αμέσως μετά η συζήτηση και συμφωνία για το χρέος».

Sueddeutsche: Κοινή γραμμή δανειστών για το ελληνικό ζήτημα

Σε μυστική συνάντηση στην Ουάσινγκτον στην οποία πήραν μέρος, σύμφωνα με την εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μario Draghi, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Disjsselbloem και ο γερμανός ΥΠΟΙΚ Wolfgang Schaeuble , συμφωνήθηκε η κοινή γραμμή των δανειστών στο ελληνικό ζήτημα, με τη συμφωνία για τα «μέτρα-εγγύηση».

«Το ΔΝΤ αρχικά απέρριπτε ως ήκιστα ρεαλιστικά τα πρόσθετα μέτρα, αλλά τελικά υποχώρησε για να μην μπλοκάρει της διαπραγματεύσεις» υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider