Συνεχίζουν το «πρέσινγκ» οι Θεσμοί: Δεν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για τη δόση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζουν το «πρέσινγκ» οι Θεσμοί: Δεν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για τη δόση
«Οι διαβουλεύσεις μεταξύ Θεσμών και ελληνικών αρχών συνεχίζονται, καθώς παραμένουν ανοιχτά κάποια σημεία που αφορούν κυρίως στα επιχειρηματικά δάνεια», προειδοποίησε κορυφαίος αξιωματούχος των Βρυξελλών.

Το «πρέσινγκ» των Θεσμών προς την κυβέρνηση καλά κρατεί, παρά το γεγονός πως ο νέος Νόμος Κατσέλη έχει κατατεθεί από την περασμένη Τρίτη στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί μέχρι αύριο, Παρασκευή.

«Δεν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ», προειδοποίησε την Πέμπτη κορυφαίος αξιωματούχος των Βρυξελλών, σαφής ένδειξη ότι οι πιέσεις των Θεσμών αναμένεται να κλιμακωθούν ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 5ης Απριλίου, που θα συνεδριάσει στο Βουκουρέστι.

Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος, οι διαβουλεύσεις μεταξύ Θεσμών και ελληνικών αρχών «συνεχίζονται», καθώς παραμένουν «ανοιχτά» κάποια σημεία που αφορούν κυρίως στα επιχειρηματικά δάνεια.

«Εναπόκειται στους Θεσμούς να πουν εάν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αυτό. Αλλά υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος», σημείωσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, εάν δεν καταστεί δυνατή η εκταμίευση σε αυτό το Eurogroup, ο αξιωματούχος εξήγησε πως η απόφαση θα ληφθεί όποτε εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις, στην αντίστοιχη συνεδρίαση.

Δεδομένου ότι για τον Ιούνιο είναι προγραμματισμένη η εκταμίευση της επόμενης δόσης από την επιστροφή των κερδών των εθνικών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι, αν δεν έχει ληφθεί απόφαση μέχρι τότε, θα μπορούσαν να συνδυαστούν οι δύο δόσεις, ωστόσο, εκτίμησε ότι αυτό «δεν το κάνει πιο εύκολο», καθώς θα υπάρχουν νέες προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider