Αυξημένες τοποθετήσεις στα ελληνικά ομόλογα - Ο ρόλος του ΔΝΤ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξημένες τοποθετήσεις στα ελληνικά ομόλογα - Ο ρόλος του ΔΝΤ
Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 3,79%, από 3,82% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφουν την Πέμπτη οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τους επενδυτές να προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλες τις διάρκειες.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 3,79%, από 3,82% στη χθεσινή συνεδρίαση. Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 2,61%, από 2,66% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Η διαφορά απόδοσης του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς διαμορφώνεται στις 370 μονάδες βάσης, από 381 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης.

Σύμφωνα με traders στην αγορά ομολόγων, στο θετικό κλίμα έχει συμβάλει η ανάλυση βιωσιμότητας που ανακοίνωσε προχθές το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ η τάση του χρέους προς το ΑΕΠ είναι πτωτική, ενώ οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες θα παραμείνουν κάτω από το 15% του ΑΕΠ καθ 'όλη την περίοδο αναφοράς. Σε ορίζοντα δε δεκαετίας οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες θα ανέλθουν στο 8% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο.

Κατά το ΔΝΤ αν και «το χρέος ανά εργαζόμενο» στην Ελλάδα είναι σημαντικά υψηλότερο από ό, τι σε πολλές χώρες της ζώνης του ευρώ, ωστόσο «η εξυπηρέτηση του χρέους ανά εργαζόμενο» είναι συγκρίσιμη με εκείνη των άλλων χωρών της ευρωζώνης, δεδομένου του ευνοϊκού προφίλ αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider