Juncker: Οι τρομοκράτες φοίτησαν στα σχολεία της Ευρώπης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Juncker: Οι τρομοκράτες φοίτησαν στα σχολεία της Ευρώπης

«Η τρομοκρατία που μας χτυπά σήμερα δεν ήταν εισαγόμενη, γεννήθηκε και αναθράφηκε εδώ. Αυτοί που σκόρπισαν τον τρόμο γεννήθηκαν στην πραγματικότητα εδώ και οι ίδιοι και οι γονείς τους. Πέρασαν από τα σχολεία μας και έλαβαν ενεργά μέρος στην κοινωνική ζωή μας. Είναι από εδώ κι ας δίνουν την εντύπωση πως είναι από αλλού» διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, σε κοινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», την ιταλική «La Repubblica», την ισπανική «El País», τη βελγική «Le Soir», τη γαλλική «Le Figaro» και τις ελβετικές «La Tribune de Genève» und «Der Tagesanzeiger».

Στο ερώτημα αν έχει αποτύχει η ενσωμάτωσή τους, ο πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε ότι δεν μπορεί να δώσει μια μονοσήμαντη απάντηση και δεν θέλει να προσχωρήσει στην άποψη η οποία θέλει να τα εξηγήσει όλα με τη θρησκεία ή με την αποτυχημένη (πολιτική) ενσωμάτωσής τους. Πάντως «καμιά από τις χώρες μας δεν υπήρξε ιδιάιτερα επιτυχής στο θέμα της ενσωμάτωσης. Αυτή η ευθύνη είναι δική μας και ευθύνη όσων αντιστέκονται συνεχώς στις εθνικές προσπάθειες και αρνούνται να ενσωματώσουν εκείνους, οι οποίοι προέρχονται μεν από αλλού, αλλά μένουν με εμάς. Πρόκειται για μια διαμάχη δύο πλευρών στα ζητήματα ενσωμάτωσης» συνέχισε ο πρόεδρος της Κομισιόν λίγο πριν την έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Ασφάλιεας και εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών, το απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες.

Στον απόηχο των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων η συνεδρίαση γίνεται κατόπιν αιτήματος του Βελγίου και θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ως είθισται.

Στο μεταξύ, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα παραμείνει κλειστό σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου την Τρίτη, η οποία στοίχισε την ζωή σε 31 ανθρώπους.

«Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό για τους ταξιδιώτες έως και την Παρασκευή. Δεν μπορούμε προς το παρόν να πούμε εάν οι εμπορικές πτήσεις θα επαναληφθούν το Σάββατο» δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου των Βρυξελλών την οποία μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider